Schadl György végrehajtó irodája 102 millió forint nyereséget termelt 2021-ben

2022. május 31. – 18:37

Másolás

Vágólapra másolva

Csaknem 300 millió forint bevétel mellett 102 millió forint profitot termelt 2021-ben Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) börtönben ülő elnökének végrehajtói irodája – szúrta ki a 24.hu a társaság frissen megjelent pénzügyi beszámolójából.

A pénzt nem vette fel osztalékként MBVK-elnök, az az eredménytartalékba került. A 24.hu szerint a 2021-es év pénzügyi szempontból a leggyengébb éve volt Schadl irodájának, ami két évvel ezelőtt még több mint 300 millió profit termelt.

Schadlnek valószínűleg nem kell aggódnia ezért a visszaesés miatt, tekintve, hogy hétfőn jelent meg a feleségével közös végrehajtó irodájának beszámolója is. Eszerint a közös cég 2021-ben 258 milliós rekordprofitot termelt. A 25 főt foglalkoztató társaságot jelenleg a korrupcióval gyanúsított, letartóztatásban lévő Schadl György felesége, a szintén végrehajtó Schadl-Baranyai Helga irányítja. Az asszony a férje bebörtönzése után az ő budaörsi irodájának vezetését is átvette mint Schadl „állandó helyettese”.

A Schadl–Völner-ügy december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől. A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner így összesen több mint 80 millió forint kenőpénzt vett át Schadltől, aki az ügyészség szerint összesen több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett így szert. Az ügynek jelenleg 15 gyanúsítottja van.

Arról, hogy továbbra is milliókat keres naponta Schadl György és környezete, ebben a cikkben írtunk bővebben. A Völner-ügyet pedig ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!