Hivatalosan még mindig a letartóztatásban lévő Schadl György a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke

2022. május 17. – 12:19

Másolás

Vágólapra másolva

„Magas szakmai szempontrendszer alapján kiválasztott 35 új végrehajtó került kinevezésre a múlt héten. A további szakmai lépésekről időben fogjuk tájékoztatni a közvéleményt” – válaszolta a Népszavának a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) arra a kérdésre, hogy mikor lesz új elnöke a Magyar Bírósági Végrehajtói Karnak (MBVK).

Ez azt jelenti, hogy hivatalosan Schadl György a kar elnöke, pedig nemrég augusztusig hosszabbították meg a letartóztatását súlyos, korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt.

A Schadl–Völner-ügy december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől.

A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner így összesen több mint 80 millió forint kenőpénzt vett át Schadltől, aki az ügyészség szerint összesen több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett így szert.

Az ügyben tizenhárom embert hallgattak ki gyanúsítottként, többségükben végrehajtókat, az ügynek jelenleg 15 gyanúsítottja van. A Központi Nyomozó Főügyészség április végén közölte, hogy az ügyben többen beismerő vallomást tettek, de azt nem, hogy pontosan hányan.

Arról, hogy továbbra is milliókat keres naponta Schadl György és környezete, ebben a cikkben írtunk bővebben. A Völner-ügyet pedig ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!