Matolcsy Ádám barátjáé lett a Várkert Bazár bisztrója

2022. január 19. – 08:31

Másolás

Vágólapra másolva

Matolcsy Ádám barátjának tulajdonába került a Várkert Bazárban üzemelő bisztró – írja az Mfor.hu.

A bisztró megvásárlása már tavaly nyáron elkezdődött, de a Pintér Máté tulajdonában lévő Felix Gastronomy Kft. csak december 16-tól lett hatályosan is a Bárkert Kft. tulajdonosa. A Bárkert Kft. üzemelteti a Várkert Bazárban lévő Bárkert Bistrót. A tulajdonosváltást idén január 11-én jegyezte be a cégbíróság.

A Bárkert Kft. beszámolója szerint a cég 2020-ban 57 millió forintos árbevételt ért el az előző évi 183 millió után, ez azonban nem volt elég a nyereséges működéshez. 2019-ben 11 millió, 2020-ban pedig 53 millió forint mínusszal zártak. A 2017 óta üzemelő bisztró csupán egyszer, 2018-ban volt nyereséges, akkor a 159 milliós bevételből 6,5 milliós profit maradt év végére. 2019 végétől kezdve több végrehajtás is indult a cég ellen.

Pintér tavaly a Várkert Kaszinó luxuséttermét is megszerezte, a Felix Gastronomy Kft. nevű vállalkozásán keresztül 306 millió forintot fizetett az éttermet üzemeltető cégért, közlése szerint banki hitel nélkül.

A Várkert Bazár 2021. október 24-én – Fotó: Jászai Csaba / MTVA Bizományosi / MTI
A Várkert Bazár 2021. október 24-én – Fotó: Jászai Csaba / MTVA Bizományosi / MTI

Pintér az üzleti életben szorosan kötődik a jegybankelnök fiához, Matolcsy Ádámhoz és köreihez. A fiatal baráti kör (Matolcsy Ádám, Száraz István, Pintér Máté, Somlai Bálint Fülöp) tagjai gyakran bukkannak fel a Magyar Nemzeti Bank körüli üzletekben. Maga Matolcsy Ádám mint az elnök közvetlen rokona nem, de a baráti kör további tagjai a kommunikáció, az ingatlanüzemeltetés, a rekonstrukció, illetve az alapítványok körüli ingatlanok és étterem feladatainál is előkerülnek.

Pintér például üzlettársa volt Száraznak a Macesz Huszár belvárosi étteremben, és egy ideig együtt vitték a Raqpart nevű szórakozóhelyet üzemeltető Harang Kft.-t is. Pintér Invest Befektetési Kft. nevű cége 891 millió forintos hitelt kapott a Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás által felügyelt Növekedési Hitelbanktól (NHB) luxuslakások kialakítására a Vörösmarty téri Kasselik-házban.

Kövess minket Facebookon is!