MNB: újabb 16 milliárd forintos megbízás Somlai Bálint cégcsoportjának

2021. november 19. – 10:33

MNB: újabb 16 milliárd forintos megbízás Somlai Bálint cégcsoportjának
A Magyar Nemzeti Bank tulajdonában álló Postapalota – Fotó: Róka László / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A Raw Facility Management Kft. nyerte a jegybank nyílt közbeszerzési eljárását. Ez a név, vagyis a Raw-csoport onnan lehet ismerős, hogy 54 milliárd forintért a székház rekonstrukcióját is ez a csoport végzi.

Somlai Bálint Fülöpről, a fiatal (31 éves) üzletemberről, Matolcsy Ádám (Matolcsy György jegybankelnök fiának) barátjáról a nyáron írtunk portrészerűséget.

Mindezt annak kapcsán, hogy Somlai cége, a Raw Development Kft. elnyert egy 54 milliárd forintos megbízást, az MNB-székházának felújítását.

Van azonban ebben a cégcsoportban még egy potens cég, a Raw Facility Kft. is.

Hiszen, mint az a Magyar Nemzeti Bank november 18-i közleményéből kiderül,

„A Magyar Nemzeti Bank (MNB) uniós, nyilvános közbeszerzési eljárás keretében hirdetett pályázatot az MNB és az MNB-Ingatlan Kft. körébe tartozó, a jegybank, valamint leányvállalatai által használt ingatlanok teljeskörű műszaki üzemeltetésére és gondnoksági feladatainak ellátására. A három évre szóló pályázatot, az egyedüliként ajánlatot benyújtó, budapesti székhelyű Raw Facility Management Kft. nyerte el.”

Korábban már többször írtunk mi is, illetve a hazai sajtó más tagjai is arról, hogy a sok mindenhez (is) értő fiatal baráti kör (Matolcsy Ádám, Száraz István, Pintér Máté, Somlai Bálint Fülöp) tagjai gyakran bukkannak fel az MNB körüli üzletekben. Maga Matolcsy Ádám mint az elnök közvetlen rokona nem, de a baráti kör további tagjai a kommunikáció, az ingatlanüzemeltetés, a rekonstrukció, illetve az alapítványok körüli ingatlanok és étterem feladatainál is előkerülnek.

A feladatról a közlemény ezt írja:

A nyertes, összesen 16 milliárd forintos ajánlat magában foglalja a közel 80 ezer négyzetméternyi ingatlanállomány (közte a nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségű ingatlanok) teljes gépészeti, fűtési-hűtési, légtechnikai hálózatának valamint épületvillamossági rendszereinek üzemeltetését, a közműcsatlakozások felügyeletét, az épületek teljes körű karbantartását, állagmegóvását, rendszeres takarítását és a pandémiás helyzetre való folyamatos felkészítését is.

A szerződő fél vállalja, hogy az épületek teljes körű gondnokságával folyamatosan biztosítja a Magyar Nemzeti Banknak és a leányvállalatainak zavartalan működéséhez szükséges üzemeltetési hátteret.

A Raw Facilityről az Opten.hu alapján azt lehet tudni, hogy a 2019 áprilisában indult cégnek Somlai Bálint Fülöp az egyedüli végső haszonhúzója, a közvetlen tulajdonos, vagyis a Raw Development Kft-n keresztül. A társaságnak 43 alkalmazottja van, 2019-ben 194, 2020-ban 904 millió forintos forgalma volt.

Az internetet böngészve mi most nem találtunk a céghez, vagy anyavállalatához honlapot (ami természetesen nem azt jelenti, hogy nincsen, de azt azért mindenképpen, hogy nem könnyű felfedezni), egy rawdevelopment.com nevű oldal működik ugyan, de ők egy Los Angeles-i ingatlanos csapat. Viszont az látszik, hogy a Raw Facility már készül a feladatra, mert az állásközvetítő portálok alapján több munkatársat is keres a cég.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!