Matolcsy Ádám barátjáé lett a Várkert Kaszinó luxusétterme

2021. szeptember 15. – 08:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a barátjához, Pintér Mátéhoz került a jegybanki alapítványok pénzéből megvásárolt, majd felújított Várkert Kaszinóban lévő Felix Kitchen & Bart üzemeltető cég, a Vízház Gasztronómia Zrt., írja a 24.hu. A tranzakció a brandet, az étterem bérleti jogát, a fogyó- és tárgyi eszközöket foglalta magában, valamint a 15 millió forintnyi árukészletet.

Pintér Máté idén a Felix Gastronomy Kft. nevű vállalkozásán keresztül 306 millió forintot fizetett az éttermet üzemeltető cégért, közlése szerint banki hitel nélkül.

A lap szerint Pintér elválaszthatatlan Matolcsy Ádám köreitől. Ezt bizonyítja például, hogy Pintér a Macesz Huszár belvárosi étteremben üzlettársa volt Száraz Istvánnak. Száraz és Pintér egy ideig együtt vitték a Raqpart nevű szórakozóhelyet üzemeltető Harang Kft.-t is. A Macesz Huszárt – új nevén a Macesz Bistrót – idén szerezte meg Pintér, a zsidó étterem mögött álló cég már a Felix Gastronomy Kft. Ezenkívül Pintér Invest Befektetési Kft. nevű cége 891 millió forintos hitelt kapott a Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás által felügyelt Növekedési Hitelbanktól (NHB) luxuslakások kialakítására a Vörösmarty téri Kasselik-házban.

Az eredetileg a Királyi Palota vízellátási rendszerének gépházaként működő Vízház felújítására a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány (PADI) 600 millió forintot szánt, a költségek azonban végül csaknem 1 milliárd forintra ugrottak. A felújítás-átalakítás jelentős része egy luxusétterem kivitelezését fedte le.

Pintér a lap kérdésére azt válaszolta, hogy „az étterem megvásárlásának célja, hogy egy fenntartható, sikeres vállalkozásként üzemeljünk sok évig tovább közel száz embernek munkát adva”.

„Valamint egy olyan kulturális, gasztronómiai hubot teremtve, ami nem csak Közép-Kelet Európában egyedülálló, de méltó a történelmi épülethez, és szerves része az európai gasztronómiai életnek. Fontos megemlíteni, hogy a Felix Kitchen and Bar 2019 májusában nyitott, tehát nem egészen egy évet élt meg bezárás és vírus nélkül. Sok ember rengeteg befektetett munkája ment volna kárba, ha nincs folytatás. Nem beszélve az így megmentett jelenleg 70, a jövőben közel száz munkahelyről”

– fogalmazott Pintér.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!