Távozik a Klubrádió főszerkesztője, Pataki Gábor

2022. január 3. – 15:00

Másolás

Vágólapra másolva

Közös megegyezéssel távozik a Klubrádió főszerkesztője, Pataki Gábor – írja a Média1.

Pataki összesen 16 éven át, 2006 óta dolgozott a Klubrádiónál, amelynek 2014 óta volt a főszerkesztője. A Média1 információ szerint Hardy Mihály lesz a kormánykritikus rádió új főszerkesztője.

Hardy több évtizedes újságírói tapasztalattal rendelkezik, 1980-tól 17 éven át dolgozott a Magyar Televíziónál, 1985 és 1991 között moszkvai tudósító volt. 1997 és 2000 között a TV3 kereskedelmi tévé hírműsorának főszerkesztője, műsorvezetője volt. 2003-tól az ATV Híradójának volt a főszerkesztője, majd a magyarországi Tesco és a Budapest Airport kommunikációs igazgatója is volt. A repülőtéren 2019 júliusáig dolgozott, tavaly január óta pedig a Klubrádió főszerkesztő-helyettese.

A Klubrádió 2014-től hét éven át a 92.9-es frekvencián szólt Budapest környékén. 2020 végén a fideszes delegáltakból álló Médiatanács nem újította meg a rádió frekvenciahasználati jogosultságát, és elkezdte előkészíteni a pályázatot a 92.9 használatára. Tavaly április elején a Médiatanács végül úgy döntött, hogy május 3. és október 29. között, ideiglenesen a Spirit FM szólhat ezen a frekvencián. A döntés, illetve az, hogy az ATV-közeli Spirit FM „elfoglalta” a frekvenciát, amiért továbbra is küzd a Klubrádió, sokakat felháborított, például Tamás Gáspár Miklós az ATV és a Spirit bojkottjára szólított fel, Hadházy Ákos is a bojkott mellett döntött. Az ATV/Spirit úgy reagált, hogy az nem segítene a Klubrádión, ha ők nem sugároznának a frekvencián.

A Klubrádió 2021. február 14-e óta kénytelen az interneten, a Facebookon, az Instagramon és a Youtube-on sugározni adását, ennek ellenére – mint közölték – nem csökkent jelentősen a rádió hallgatottsága. A Klubrádió elhallgattatásáról bővebben ebben a cikkünkben olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!