TGM után Hadházy is bojkottálja az ATV-t

2021. május 3. – 21:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább dagad a botrány az ATV körül, miután Tamás Gáspár Miklós (TGM) filozófus nyílt levélben szólított fel mindenkit az ATV és a csatornához tartozó Spirit FM bojkottjára. A Klubrádió honlapján megjelent nyílt levélben TGM azt írja, hogy szerinte minden munkatársnak fel kellene mondania a cégnél, miután kiderült, hogy a Spirit FM a Klubrádiótól elvett 92,9-es frekvencián kezdi meg a műsorát.

Mint ismeretes, a kizárólag a Fidesz által delegált tagokkal működő Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) – amelynek vezetője Habony Árpád egykori ügyvédje, Karas Mónika – gyanús körülmények között elvette a Klubrádió frekvenciáját, ezzel pedig elnémult az utolsó kormánykritikus rádió a piacon.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója a Telexnek azt nyilatkozta, hogy a Spirit FM-mel

a demokratikus nyilvánosság szélesedik,

és majd komoly megszólalási lehetőséget kap az ellenzék is, ami a választási kampányban különösen fontos lesz.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő elsőként csatlakozott TGM bojkottjához. A politikus a Facebookon arról ír, hogy éppen ma volt az Egyenes Beszédben vendég, de egy jó ideig biztosan utoljára ment be az ATV stúdiójába.

Ma, a Sajtószabadság Világnapján, a Klubrádióval való szolidaritás jegyében mégis meg kellett hoznom egy nehéz döntést: amíg a Klubrádió helyzete nem rendeződik, nem tudok eleget tenni az ATV meghívásainak. A Klubrádiótól törvénytelenül elrabolt frekvenciát ugyanis a hatalom önkényesen az ATV-vel azonos érdekeltségbe tartozó Spirit FM rádiónak adta. Tudom, hogy abban a rádióban is kiváló emberek fognak dolgozni, de a szolidaritás és a valódi ellenzékiség most megköveteli ezt a nehéz döntést.

írja a posztban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!