TGM az ATV bojkottjára szólított fel a Spirit FM miatt

2021. május 3. – 14:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tamás Gáspár Miklós filozófus nyílt levelet fogalmazott meg, amelyben az ATV és a Spirit FM bojkottjára szólít fel, és szerinte az lenne a megoldás, ha ezen médiumoknál dolgozó valamennyi munkatárs felmondana – itt olvasható erről a Klubrádió honlapján megjelent nyílt levél. A Spirit FM hétfőn hajnalban megkezdte a sugárzást a Budapest FM 92,9 MHz rádiós frekvencián, miután

„a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (s rajta keresztül az Orbán-kormány) méltánytalanul, a jog szellemével és betűjével ellentétesen megfosztotta az utolsó ellenzéki, rezsimfüggetlen rádiót az ismert, 92.9 MHz-es frekvenciától.”

Az ATV részéről Németh S. Szilárd vezérigazgató nyilatkozott a Telexnek:

Németh S. Szilárd – Fotó: ATV
Németh S. Szilárd – Fotó: ATV

„Miután elnémult a 92.9-es frekvencia, a Spirit FM-t működtető egyesület kérelmet adott be ideiglenes frekvencia használatra. A Spirit FM egy olyan rádió, ahol a hírműsorokban minden politikai oldal, így az ellenzék is komoly megszólalási lehetőséget kap. Ezzel a demokratikus nyilvánosság szélesedik, ami a közelgő kampányidőszakban kiemelten fontos. Tiszteletben tartjuk mindenki véleményét, de azt javasoljuk, hogy a rádiót a tartalma alapján ítéljék meg. A minőségi tájékoztatásról a közönség számára ismerős, tapasztalt szakemberek gondoskodnak.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!