Spirit FM: Semmivel sem lenne jobb helyzetben a Klubrádió, ha nem szólalunk meg a frekvencián

2021. május 4. – 12:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Semmivel sem lenne jobb helyzetben a Klubrádió, ha nem szólalunk meg a frekvencián”

– így reagált a Spirit FM programigazgatója arra, hogy a napokban Tamás Gáspár Miklós és Hadházy Ákos is közölte, bojkottálják az ATV-t, miután kiderült, hogy az ATV cégcsoporthoz tartozó Spirit FM azon a frekvencián sugároz majd, ahol korábban a Klubrádiót lehetett hallgatni, amíg el nem vették tőlük a frekvenciát.

A 444 azt írja, Korvin Tibor, a Spirit FM programigazgatója a Heteknek adott interjújában elmondta, nem értik azokat a kritikákat, amik azt sejtetik, hogy a csatornának köze lehetett a Klubrádió ellehetetlenítéséhez. A hatósági szerződésükben még egy olyan tétel is van, miszerint, ha a bíróság a Klubrádió számára kedvező ítéletet hoz, akkor azt elfogadják, és vissza kell adniuk a frekvenciahasználati jogot – mondta.

Mint ismeretes, a kizárólag a Fidesz által delegált tagokkal működő Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) – amelynek vezetője Habony Árpád egykori ügyvédje, Karas Mónika – gyanús körülmények között elvette a Klubrádió frekvenciáját, ezzel pedig elnémult az utolsó kormánykritikus rádió a piacon.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója a Telexnek azt nyilatkozta, hogy a Spirit FM-mel

a demokratikus nyilvánosság szélesedik,

és majd komoly megszólalási lehetőséget kap az ellenzék is, ami a választási kampányban különösen fontos lesz.

Tamás Gáspár Miklós (TGM) filozófus nyílt levélben szólított fel mindenkit az ATV és a csatornához tartozó Spirit FM bojkottjára. A Klubrádió honlapján megjelent nyílt levélben TGM azt írja, hogy szerinte minden munkatársnak fel kellene mondania a cégnél, miután kiderült, hogy a Spirit FM a Klubrádiótól elvett 92,9-es frekvencián kezdi meg a műsorát.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő elsőként csatlakozott TGM bojkottjához.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!