Októberig a Spirit FM szól a Klubrádió helyén

2021. április 6. – 16:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa legutóbbi ülésén úgy határozott, hogy május 3. és október 29. között, ideiglenesen kereskedelmi rádiós szerződést köt a Közösségi Rádiózásért Egyesülettel, amely Spirit FM néven eddig a Budapest-Belváros 87,6 MHz-en hallható szolgáltatását sugározza majd a Budapest 92,9 MHz-es frekvencián. Ezt a frekvenciát a Klubrádió használta február 14-ig, azóta kihasználatlanul áll, és jelenleg per folyik érte, írja a media1.hu.

A lap szerint a Spirit FM maga is pályázott a frekvenciára, de a pályázatból kizárták. Miután az FM-frekvencia a Klubrádió adásának lekapcsolása miatt üres maradt, úgy határoztak, ideiglenes használatra vonatkozó kérelmet nyújtanak be. A Spirit FM az eddigi, Budapest-Belváros FM 87,6 MHz frekvencia közösségi használatáról lemondott, így nincs akadálya a grémium szerint, hogy birtokba vegye átmeneti időre a frekvenciát. (A Spirit FM az ATV csoporthoz tartozik.)

A Klubrádió frekvenciájának elvesztéséről ebben a cikkünkben olvashat bővebben. A rádió 92.9-en végigvitt utolsó napjáról itt láthatja videónkat.

A tanács megállapította, hogy a Budapest 89,5 MHz körzeti rádiós frekvencia kereskedelmi jellegű használatára kiírt pályázat nyertese az egyedül pályázó Radio Plus Kft. lett. A Mészáros Lőrinc-közeli Radio Plus Kft. üzemelteti a Rádió 1-et. Ezt a frekvenciát használta a Music FM, mielőtt a Médiatanács elnémíttatta a rádiócsatornát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!