Gyurcsány: Vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel. Lassan meg kellene érteni

2022. január 03. – 10:37

Másolás

Vágólapra másolva

Irodalmias hangulatú minibejegyzést tett közzé Gyurcsány Ferenc a Facebookon, melyben gyakorlatilag azt kéri az ellenzéki oldaltól, hogy ne támadják Márki-Zay Péter nyilatkozatait.

Az írás nem hosszú, teljes terjedelmében is elfér itt, csak előbb emlékezzünk arra, hogy Gyurcsány korábban is írt hasonló mondanivalójú posztot, november végén úgy fogalmazott, hogy Márki-Zay „a kapitány”, aztán elfogadta Márki-Zay kérését, hogy ne kampányoljon, és újra leírta, hogy támogatják őt.

És akkor íme a mostani bejegyzés, amely – talán nem véletlenül – épp Márki-Zay Péter ellenzéki oldalról is bírált újévi nyilatkozata után született, melyben Márki-Zay arról is beszélt, hogy azért is lehet esélye az ellenzéknek, mert a koronavírusos halálozás által leginkább érintett idősebb korosztályban nagyarányú a kormánypárt támogatottsága. Szóval Gyurcsány posztja így szól:

Hol sok a karc, kevesebb a fény
Akkor egyenesen.
Nem lesz ez így jó.
Vagy a hat ellenzéki párt győz, vagy a Fidesz.
Vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel.
Lassan meg kellene érteni.
Tudom, hogy innen vagy onnan nézve, mindenkinek lehet megjegyzése. De ezek egy pont után nem fontosak.
És eljött ez a pont.
Tudom, nincs könnyű dolga annak, aki a magyar nyilvánosságból akar tájékozódni. Elfogadom, hogy időnként nem lehet nem megszólalni felelős közembereknek.
De írom, mi, akiket képviseletekkel bíztatok meg, tisztességes erőfeszítést teszünk azért, hogy jó megoldásokat találva győzelemre vigyük a polgári, európai Magyarország ügyét.
Most segítene, ha többen értenék ezt a sokszor gyötrő belső küzdelmet is, és csendesen támogatnák közös ügyünket.
Hol sok a karc, kevesebb a fény.