Gyurcsány elfogadta Márki-Zay kérését és nem fog kampányolni

2021. december 11. – 10:01

Másolás

Vágólapra másolva

„Nagyon jó találkozó volt, Arató Gergellyel mentem. Azt kérte a kapitány, hogy ne kampányoljak. Így fogok tenni. Akkor így” – írta Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc szombat reggel, azután, hogy találkozott Márki-Zay Péterrel. Az ellenzék kapitánynak nevezett közös miniszterelnök-jelöltje kérése valóban az volt, hogy a DK elnöke ne vegyen részt nyilvánosan a kampányban – erősítette meg a találkozón részt vett DK-s parlamenti képviselő, Arató Gergely.

„A miniszterelnök-jelölt dönti el, hogy hogyan építi fel kampányát” – mondta Arató. A képviselő hozzátette, hogy ez a kérés semmilyen módon nem érinti magát a DK-t.

„Támogatjuk a miniszterelnök-jelöltet és azon dolgozunk, hogy megnyerjük azt a 32 körzetet, ahol a DK jelöltje indul, valamit támogassuk a többi körzetben a többi pártot” – mondta, megjegyezve azonban, hogy a többi körzetben a győzelem elsődlegesen a felelősség azoké a pártoké, amelyek jelöltjei – az előválasztás eredményének megfelelően – ott elindulnak a Fidesszel szemben.

A Gyurcsányra vonatkozó kérdés nem vonatkozik az összellenzéki kormányfőjelöltségért folyó előválasztáson végül Márki-Zayval szemben alulmaradt Dobrev Klárára. „Ő is olyan módon veszt részt a kampányban, ahogyan ezt a miniszterelnök-jelölt kéri” – mondta Arató, hozzátéve, hogy Dobrevről ezen a találkozón nem esett szó.

Márki-Zay szerint semmi személyes

„Valóban jó hangulatú találkozó volt és valóban arról beszéltünk, hogy külön-külön ne kampányoljunk. Ezt kértem a DK elnökétől, pontosan úgy, ahogy az egységes ellenzék többi pártjának elnökétől is. Ez nem egyénekről szól, hanem a közös kampányunkról, arról a döntésről, hogy együtt megyünk tovább. Ez a választás Orbán Viktor rendszerének leváltása érdekében a 106 közös jelöltről kell szóljon” – közölte a találkozóval kapcsolatban Márki-Zay Péter.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom