Gyurcsány: Márki-Zay a kapitány, mi ehhez tartjuk magunkat

2021. november 30. – 09:24

Másolás

Vágólapra másolva

Gyurcsány Ferenc a Facebookon írt egy amolyan elrendezős, közös ellenzéki összefogós, a megválasztott közös miniszterelnök-jelölt mögé beállós posztot. Ebben az áll:

„Az ellenzék győzelmét kívánjuk a hazának. Azt, hogy Márki-Zay Péter legyen a miniszterelnök.”

Ez mindenképp előrelépés ahhoz képest, hogy amikor lezárult az ellenzéki előválasztás, és Márki-Zay Péter megnyerte azt, akkor Gyurcsány még úgy értékelte hat percben az előválasztás eredményeit, hogy egyszer sem mondta ki Márki-Zay Péter nevét. Hát, ezzel a poszttal ezt végleg elrendezi. Azt írja:

A miniszterelnök-jelölt vezet bennünket. Egyeztetés van, nyilvános vita nincs. Mert a küzdelem végső szakaszában nem beszélgetünk, nem értelmezünk, hanem harcolunk. Szerintünk ez fontos szabály. Péter mondatai, nyilvános szereplései képviselnek bennünket. Ehhez alkalmazkodunk mi is. Én is. Megállapodtunk, hogy vigyázunk egymásra, megállapodtunk, hogy a DK, ahogy a többi párt is, elsősorban egyéni jelöltjeink segítésére koncentrál.

Hozzáteszi a poszt végén:

„Ezen túl azt tesszük, úgy és akkor, amikor azt ő, a közös jelölt ezt kéri. Mert ő a kapitány. Mi ehhez tartjuk magunkat”.

Gyurcsány arról ír, Márki-Zay mondatai, nyilvános szereplései képviselik az ellenzéket, legutóbb ebben a cikkünkben írtunk az ellenzéki miniszterelnök-jelölt mondatairól, például a legutóbbi, sorosozós, fideszezős, migránsozós kampányáról. Kérdéseinket feltettük akkor mind a hat ellenzéki pártnak, arról kérdeztük őket, egyetértenek-e Márki-Zay kommunikációjával ezekben a témákban, volt-e vita köztük ebben.

A hat párt ugyanazt a választ küldte: a plakátkampány Márki-Zay Péter és az MMM kampánya, abban a másik hat párt nem vesz részt, így nem is volt vita ezzel kapcsolatban. „Ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy a miniszterelnök-jelölt felhívja a figyelmet a Fidesz álszent kommunikációja, így arra, hogy Orbán Viktor nemzetközi körözés alatt álló bűnözőket engedett be az országba a letelepedésikötvény-programon keresztül, ráadásul a kormányfőhöz köthető politikai-üzleti kör – Rogán Antal vezetésével – többmilliárdos magánbizniszt csinált belőle” – írják.

Donáth Anna, a Momentum új elnöke a múlt kedden megjelent interjújában ugyanakkor azt mondta lapunknak, hibának tartja, hogy a Fidesz szókészletével és ellenségképekkel kezdenek el ők is hadakozni, ahelyett, hogy a valós problémákról beszélnénk, illetve hogy a Momentum közössége elvi alapon sem tud azonosulni a migránsszámlálóval.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!