Gyurcsány úgy értékelte hat percben az előválasztás eredményeit, hogy egyszer sem mondta ki Márki-Zay Péter nevét

2021. október 18. – 15:17

Másolás

Vágólapra másolva

Az ellenzéki összefogásról és az előválasztás eredményeiről tett közzé egy értékelő videót a Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke azután, hogy felesége, Dobrev Klára kb. 43 százalékkal elvesztette az előválasztás második fordulóját Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel szemben. Ebben Gyurcsány arról beszél, hogy a 43 százalék egyáltalán nem rossz eredmény, úgy meg aztán végképp nem, hogy csak tíz év telt el a Demokratikus Koalíció megalapítása óta.

Ennek fényében pláne kiemelkedő eredményként értékelte, hogy 32 egyéni jelöltet indíthatnak, és a legfontosabb cél, hogy legalább 100 ellenzéki képviselő bejusson a parlamentbe. „Nézzétek, az előválasztás szabályait közösen csináltuk, a hat ellenzéki párt. Az előválasztás lebonyolításában ez a hat ellenzéki párt vett részt. Valóban nincsen kisbetűs része ennek a megállapodásnak, ahogy Jakab Péter is mondta, szóval el kell fogadni az eredményt” – így Gyurcsány, aki egyszer sem ejtette ki a száján Márki-Zay nevét a hatperces videó alatt.

A DK elnöke a legerősebb ellenzéki pártnak nevezte a Demokratikus Koalíciót, majd felsorolta, hogy összesen hány egyéni ellenzéki jelölt van, és azok mely pártok politikusai (a legtöbb jelöltje a DK-nak van, ezután jön a Jobbik, majd az MSZP–Párbeszéd, a Momentum és végül az LMP).

„Szóval itt van 106 ellenzéki jelölt egyéniben. Ennek legalább a felét illene megnyerni, vagy nagyjából a felét. Ezért kell küzdeni, mert a parlamentben kell többség. Ha a parlamentben van többség, akkor majd a parlamentnek felelős kormány teheti a dolgát. Ezért fogunk megküzdeni. Valójában parlamenti helyekért küzdünk, és ha többségünk van a parlamentben, akkor majd mi választhatunk kormányfőt. Először parlament, először többség, aztán majd kormányfő. Ez a sorrend.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!