Novák Katalin az év végén megválik családokért felelős miniszteri tisztségétől

2021. december 22. – 14:41

Másolás

Vágólapra másolva

Novák Katalin december 31-ével lemond a családokért felelős miniszteri tisztségéről, jelentette be a Fidesz politikusa Facebook-oldalán.

Orbán Viktor kedden jelentette be a kormányinfón, hogy pártja Novákot jelöli köztársasági elnöknek, Áder János utódjának. Novák most azt írta, hogy minden erejével az előtte álló feladatra koncentrál.

Novák Katalin, a Fidesz politikusa január 1-től már a köztársasági elnökségre készül – Fotó: Novák Katalin/Facebook
Novák Katalin, a Fidesz politikusa január 1-től már a köztársasági elnökségre készül – Fotó: Novák Katalin/Facebook

Novák azt nyilatkozta kedden, hogy Magyarország első női köztársasági elnökeként is a magyar családokért dolgozna a jövőben, és az egész nemzetet igyekezne megjeleníteni.

A politikus reggel a TV2 Mokka című műsorában volt vendég, ahol az jelöltsége bejelentése utáni ellenzéki reakciók is szóba kerültek. Novák hogy neki „ezekből a reakciókból az derül ki, hogy a baloldali politikusok nem tisztelik a nőket. Ennyi!”

A Fidesz családügyi politikusának pályaívét ebben a cikkünkben rajzoltuk meg. Azt írtuk, Novák főállású anyaságban megcsömörlött kétdiplomás, négy nyelven beszélő jogász-közgazdászként került először az Orbán-kormány látókörébe, és 2014-től ő lett a kormány egyre fontosabbá váló demográfiai politikájának fő képviselője. 2017-től a Fidesz alelnöke, innentől már egyszerre volt a párt egyik vezető családpolitikusa, uniós bozótharcosa és Facebook-influenszere is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!