Novák Katalin az év végén megválik családokért felelős miniszteri tisztségétől

2021. december 22. – 14:41

Másolás

Vágólapra másolva

Novák Katalin december 31-ével lemond a családokért felelős miniszteri tisztségéről, jelentette be a Fidesz politikusa Facebook-oldalán.

Orbán Viktor kedden jelentette be a kormányinfón, hogy pártja Novákot jelöli köztársasági elnöknek, Áder János utódjának. Novák most azt írta, hogy minden erejével az előtte álló feladatra koncentrál.

Novák Katalin, a Fidesz politikusa január 1-től már a köztársasági elnökségre készül – Fotó: Novák Katalin/Facebook
Novák Katalin, a Fidesz politikusa január 1-től már a köztársasági elnökségre készül – Fotó: Novák Katalin/Facebook

Novák azt nyilatkozta kedden, hogy Magyarország első női köztársasági elnökeként is a magyar családokért dolgozna a jövőben, és az egész nemzetet igyekezne megjeleníteni.

A politikus reggel a TV2 Mokka című műsorában volt vendég, ahol az jelöltsége bejelentése utáni ellenzéki reakciók is szóba kerültek. Novák hogy neki „ezekből a reakciókból az derül ki, hogy a baloldali politikusok nem tisztelik a nőket. Ennyi!”

A Fidesz családügyi politikusának pályaívét ebben a cikkünkben rajzoltuk meg. Azt írtuk, Novák főállású anyaságban megcsömörlött kétdiplomás, négy nyelven beszélő jogász-közgazdászként került először az Orbán-kormány látókörébe, és 2014-től ő lett a kormány egyre fontosabbá váló demográfiai politikájának fő képviselője. 2017-től a Fidesz alelnöke, innentől már egyszerre volt a párt egyik vezető családpolitikusa, uniós bozótharcosa és Facebook-influenszere is.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom