Rétvári: A hármas átoltottságban Magyarország az első

2021. november 29. – 14:15

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely főpolgármester járványkórházat nem látogatott meg, de „arra volt ideje a járvány alatt, hogy külföldi befektetőt keressen a Városháza eladásához” – mondta Rétvári Bence, mielőtt az oltás sikeréről beszélt volna. Az államtitkár szerint is nagy siker volt a regisztráció nélküli oltást lehetővé tévő akció, amelyet a múlt hét után erre a hétre is kiterjesztett a kormány.

Minden magyarországi oltás védelmet nyújt, 69–89 százalékban a fertőzéssel szemben is védelmet nyújt, 90 százalékban a halálos kimenetelt is megelőzte – mondta az államtitkár, hivatkozva arra a magyar tanulmányra, amely külföldi szaklapban is megjelent. Az egészségügy sem omlott össze, de „az ellenzék oltásellenes határozatot nyújtott be”.

Rétvári szerint látható, hogy az ellenzék politikai lehetőséget lát a járványban a hatalom megragadására és a Fidesz visszaszorítására. „Szerencsére nem a baloldal vezeti Magyarországot, hanem nemzeti kormánya van Magyarországnak”, ennek köszönhető, hogy a 25 és az 50 százalékos átoltottságot is Magyarország érte el elsőként az EU-ban. Igaz, Magyarországon az átoltottság 60 százalék körül tetőzött, lemarad ezzel az EU legtöbb országától. Rétvári nem ezt emelte ki, hanem egy újabb kategóriát: a 3-as átoltottságban most első Magyarország 20 százalékkal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!