Moziba hívta Rétvári Bence Bangónét, az MSZP politikusa visszaadta a jegyeket

2021. november 29. – 14:52

Másolás

Vágólapra másolva

Az Elk*rtuk karcagi vetítésére több helyi és környékbeli középiskolából buszokkal szállították a diákokat tanítási időben. Volt olyan intézmény, ahol kötelezővé tették a filmet, és igazolatlan órát kapott, aki kihagyta a vetítést – írta meg a Telex pár hete.

Bangóné Borbély Ildikó arról kérdezte a kormányt, hogy ki fizette ezeket a vetítéseket, a buszoztatást, és nem sérti-e meg az Alaptörvényt.

„Szomorú, hogy a kormány annyira komolyan veszi a politikai agymosást, hogy már a gyermekeket sem kíméli”

– jelentette ki az MSZP politikusa. Korábban írásban fordult Kásler Miklóshoz, de Rétvári Bence a kitérő válasz mellett két mozijegyet küldött az MSZP politikusának az Elk*rtuk vetítésére. „Államtitkár úr, engedje meg, hogy eldöntsem, mikor és mit nézek meg” – fakadt ki a szocialista képviselő.

„Sajnálom, hogy nem nézte meg a filmet képviselő asszony. Úgy beszél róla, hogy nem látta” – reagált Rétvári Bence. Azt ígérte, szívesen vesz még két jegyet az Elk*rtukra az MSZP politikusának, ha egy későbbi időpont megfelel neki.

Rétvári szerint senkinek nem árt, ha megnézi az Elk*rtukat, sok fiatal még nem is ismeri azt időszakot, amikor embereket megkardlapoztak és könnygázgránáttal támadtak meg. Ez a film alapvetően nem fikcióra épül, hanem valós eseménysorra – mondta Rétvári, és szerinte nem probléma, ha egy iskola felkínálja a lehetőséget, a diákok önkéntes alapon megnézhessék. Azt cáfolta, hogy kötelező lett volna, mint a Telex írta. Szerinte Bangóné fenyegeti és megfélemlíti azokat a tanárokat, akik be akarják mutatni az diákoknak 2006-os eseményekről szóló filmet.

„Mennyire pofátlan, amit művel, államtitkár úr” – válaszolt hevesen Bangóné Borbély Ildikó. Az MSZP politikusa szerint jobb lenne, ha inkább arról beszélne az államtitkár, hogy milyen állapotban van ma Magyarországon a közoktatás. „Közpénzen nekem ne vásároljon mozijegyet” – tette hozzá, majd visszaadta a két jegyet Rétvárinak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!