A velencei önkormányzat barkácsmegoldásokból arra következtet, hogy a Korzó parkolójának elzárására készülnek

2021. november 4. – 12:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb epizódhoz érkezett a Velencei Korzót bérlő Gomi Kft. és a velencei önkormányzat végtelen kerítéstörténete. Alig két hete a székesfehérvári jegyző birtokháborítást állapított meg, és arra utasította a vállalkozást, hogy bontsa el a part megközelítését lehetetlenné tevő kerítést. Ez meg is történt, de Velence most arról posztolt Facebook-oldalán, hogy a parkolók elzárására tesz előkészületeket a Gomi Kft.

A település oldalán azt írták, hogy értelmezésük szerint a birtokvédelem a parkoló területére is vonatkozik, és az önkormányzat el fogja távolítani a most oda elhelyezett tárgyakat is.

A képeken fekete-sárgára festett terelőelem, kibetonozott autógumi tűnik fel mint akadály, valamint a mindent mindennel összekötő nejlonszalag. A csendéletet pedig két PET-palack teszi igazán kiegyensúlyozottá a sufnituning jegyében.

A parkolóban kihelyezett akadály – Fotó: Velence Város Hivatalos Oldala/Facebook
A parkolóban kihelyezett akadály – Fotó: Velence Város Hivatalos Oldala/Facebook

Az önkormányzati tulajdonú Korzó miatt hónapok óta háborúzik az önkormányzat és az üzemeltető Gomi Kft.

A 2014-ben átadott Korzó és a strand üzemeltetését a Gomi Kft. nyerte el, az indulás óta ők viszik a feladatot, és 2030-ig van érvényben a szerződésük az önkormányzattal. Ehhez képest az együttműködés a terület tulajdonosával korántsem zökkenőmentes. A strand egy részét már tavasszal is lezárták egy kerítéssel, aztán október elején a teljes területet bekerítették. A kerítés miatt nem lehetett megközelíteni a büféket és a vízpartot sem. Ezután kezdeményezett birtokvédelmi eljárást a város polgármestere, Gerhard Ákos.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!