Három napon belül el kell bontani a kerítést a Velencei Korzónál

2021. október 21. – 15:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Birtokháborítást követett el a Gomi Kft, amikor pár hete elkerítette az önkormányzati tulajdonú szabadstrandot Velencén – állapította meg a székesfehérvári jegyző. Kötelezte az üzemeltető céget, hogy három napon belül bontsák el a kerítést, és „a jövőben semmilyen módon ne akadályozza az ingatlanon lévő közcélú közterületek megközelíthetőségét, zavartalan használatát.”

A határozatot Facebook-oldalán osztotta meg a Velencei Önkormányzat, amely hónapok óta háborúzik az üzemeltető céggel, erről korábban itt írtunk részletesebben.

Az önkormányzati tulajdonú Velence Korzó nevű komplexum a kezdetektől problémás és megosztó volt. A tóparti plázát és strandot több éves csúszás után, 2014-ben adták át, összesen 2,2 milliárd forintból valósult meg a beruházás.

A Korzó és a strand üzemeltetését a Gomi Kft. nyerte el, az indulás óta ők viszik a feladatot, és 2030-ig van érvényben a szerződésük az önkormányzattal. Ehhez képest az együttműködés a terület tulajdonosával korántsem zökkenőmentes. A strand egy részét már tavasszal is lezárták egy kerítéssel, aztán október elején a teljes területet bekerítették. A kerítés miatt nem lehetett megközelíteni a büféket és a vízpartot sem. Ezután kezdeményezett birtokvédelmi eljárást a város polgármestere, Gerhard Ákos.

A Velencei Önkormányzat szerdán arról osztott meg hírt, hogy a napokban újabb szerződésszegést követett el az üzemeltető Gomi Kft., miután lezárta a korzó melletti parkolót és elkezdték felszedni a térkövet. Emiatt Gerhard Ákos polgármester kihívta a rendőrséget, de nem történt érdemi intézkedés.

A Gomi Kft-nek a jegyzői határozat után most három napon belül el kell bontania a kerítést, így ismét megközelíthető lesz a part.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!