Szerződésszegésre hivatkozva hívta ki Velence polgármestere a rendőrséget a Velence Korzóra

2021. október 20. – 17:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb szerződésszegés történt a Velence Korzó építkezési területén, amit október elején zártak el teljesen, közölte Velence Város Hivatalos Oldala Facebook-posztjában.

A poszt szerint az üzemeltető elkezdte felszedni a térkövet, és lezárta a korzó melletti parkolót, erről videó is került fel a Facebookra:

Gerhard Ákos független polgármester kiment a helyszínre, és kihívta a rendőrséget szerződésszegésre hivatkozva. A rendőrség feltételezte a szerződéses viszony meglétét az önkormányzat és a GOMI Kft. között, ezért „bármilyen szerződésbe ütköző változtatásnak, rongálásnak helyt ad”.

Velence önkormányzata az elmúlt két hétben három lépést tett az ügyben:

  • birtokvédelmi eljárást kezdeményezett, és azonnali ideiglenes intézkedést kért a kerítés ügyében;
  • a parkoló elzárása ügyében feljelentést tett a rendőrségen;
  • az építési hatóságtól tájékoztatást kért arról, hogy a GOMI Kft. milyen építési tevékenység végzésére tett bejelentést és nyújtott be kérelmet, amelynek alapján építési területté nyilvánította a teljes partszakaszt.

A posztban az áll, a hivatalos hatósági és törvényszéki döntések és válaszok megszületéséig mindent megtesznek, hogy ne történjen több törvénytelenség a városban.

Mint azt korábban az üggyel kapcsolatban megírtuk, a Korzó és közvetlen környezete (így a strand) üzemeltetését a Gomi Kft. nyerte el, az indulás óta ők viszik a feladatot, és az érvényes szerződés értelmében ez még legalább 2030 végéig így lesz. Ehhez képest az együttműködés a terület tulajdonosával korántsem zökkenőmentes. Az önkormányzat vezetése a Korzó-projekt megálmodása óta többször változott, az előző, fideszes kurzus után 2019 ősze óta a független Gerhard Ákos a polgármester, aki már lokálpatrióta civil tevékenysége során is összetűzött egyszer a Gomi Kft.-vel. A konfliktusról bővebben itt olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!