Maszkviselésre kéri az október 23-i ünnepségek látogatóit az orvosi kamara

2021. október 22. – 13:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A Magyar Orvosi Kamara elnöksége arra kéri honfitársait, hogy a koronavírus-járvány agresszív, súlyos szövődményeket okozó változatának gyors terjedése miatt tömegrendezvényeken csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők vegyenek részt, és viseljenek maszkot” – olvasható a kamara honlapján.

Maszkviselésre kérte a híveket az egri érsek is, és több szakértő is javasolja a használatát, mert a napi járványadatokból egyértelmű, hogy a koronavírus-járvány negyedik hulláma felívelő szakaszában van Magyarországon. A napi új halálesetek száma szerencsére továbbra is viszonylag alacsony – bár némileg növekszik –, az új fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma viszont már az áprilisi–májusi szint közelében jár.

A kormány ennek ellenére nem rendelt el semmilyen korlátozást az október 23-i rendezvényekre, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön erről azt mondta, hogy a magyarok felnőttek, eldöntik maguk, hordanak-e maszkot.

A következő két napra több megemlékezést és pártrendezényt is meghirdettek, Budapesten emiatt már pénteken megkezdődtek a lezárások. 2018 után ismét megtartják a Békemenetet szombaton. Orbán Viktor az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál mondja el az október 23-i ünnepi beszédét 15:30-kor. Az ellenzéki pártok pedig 16 órakor az Andrássy út és a Dózsa György út sarkán tartják a közös ünnepségüket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!