Közösen demonstrál az ellenzék október 23-án a Hősök terénél

2021. október 20. – 13:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közös demonstrációt tartanak az ellenzéki pártok október 23-án az Andrássy út és a Dózsa György út sarkán, amin felszólal az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter is.

A hatpárti ellenzék mellett ott lesz még az Új Világ Néppárt, az Új Kezdet Párt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a civilek is, tehát mindenki, aki részt vett az ellenzéki előválasztáson. Frissítés: az ATV Nap híre című műsorában szerda este Márki-Zay Péter és a DK-s Vadai Ágnes arról beszélt, hogy

a közös miniszterelnök-jelölt oldalán mind az öt másik előválasztási jelölt, azaz Dobrev Klára, Karácsony Gergely, Fekete-Győr András, Jakab Péter, valamint Pálinkás József is a színpadon lesz majd.

Az esemény hivatalos leírása szerint míg hatvanöt éve a kommunista rezsimmel szálltak szembe az emberek, „most egy bebetonozott Orbán-rendszerrel szemben kell kiállnia annak, aki egy szabad, békés és fejlődő Magyarországot szeretne”.

Miközben az ellenzék délután négytől tartja a közös megemlékezését, addig lesz egy Békemenet is, amivel a kormánypártok Gyurcsány Ferencnek és Brüsszelnek is be akarnak mutatni, és amivel egész Európának szeretnének üzenni.

Ezen Orbán Viktor miniszterelnök az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál mondja el a rendezvények központi elemének számító ünnepi beszédét 15.30-kor, így tehát aki nagyon szeret beszédeket hallgatni, az előbb az Andrássy egyik végében megnézheti Orbánt, majd a másik végében Márki-Zayt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!