Gyurcsány mellett már Brüsszelnek is bemutatna a Békemenet

2021. október 10. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

„A mi Békemenetünknek az a célja, hogy rámutassunk, hogy sokan vagyunk, sőt, remélem, elegen is arra, hogy Brüsszel is felfigyeljen arra, hogy valamit rosszul csinál”

– mondta az október 23-i Békemenet főszervezője, Csizmadia László vasárnap a Kossuth rádióban.

Az állami vállalatokon keresztül suttyomban tízmilliókkal támogatott Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója szerint nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy bizonyos körök, sok pénzzel megtámogatva, le akarják váltani az Orbán-kormányt, „de a magyar népet nem lehet leváltani”, írja a 444.

Ezért aztán a Békemenet üzenete Csizmadia szerint kétfelé megy: Brüsszelnek, meg a magyar ellenzéknek.

Arról már korábban beszélt, hogy az ellenzéknek hogy akarnak a menettel üzenni. Pár napja azt mondta, a következő Békemenet október 23-án babakocsival, karon ülő gyerekekkel vonul végig azon az útvonalon, ahol 2006-ban a Gyurcsány-kormány „államterrorral véres köztársaságot hozott létre” a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Astoriánál.

2018-ban volt az utolsó Békemenet

A CÖF június végén, a kormány gyurcsányozós kampányának bedörrentésével egy időben jelentette be, hogy 3 és fél év után újból megrendezi az Orbán-kormány melletti szimpátiatüntetését. Mivel Bayer Zsolt, a megmozdulás egyik kulcsfigurája a magyar kormányt is kellemetlen színben feltüntető nemzetközi lehallgatási botrány, a Pegasus-ügy kirobbantása mögött Soros Györgyöt és a CIA-t látta, ezért július végén belengette,

az október 23-i békemenet az Egyesült Államok nagykövetségénél fog gyülekezni. Majd beüzenünk oda is, induláskor, hogy hallják és tudják: mi is tudjuk, ki hallgat le itt kicsodát valójában, és kik az igazi gazemberek, kik az ellenségek.

Az első, 2012 januárjában tartott Békemeneten „Nem leszünk gyarmat” jelszóval közel négyszázezren álltak ki az Orbán-kormány mellett. A második Orbán-kormány (2010–2014) alatt – főként a nemzeti ünnepeken – még öt Békemenetet tartottak, négyet Budapesten, egyet Gyulán. A 2014-es országgyűlési választások előtt egy héttel szervezett hatodik Békemenet a szervezők szerint minden idők legnagyobb Békemenete volt. A harmadik Orbán-kormány ciklusának végén, három héttel a 2018-as országgyűlési választások előtt megrendezett hetedik Békemenet is közel négyszázezer embert mozdított meg a szervezők számításai szerint.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass