Babakocsival, karon ülő gyerekekkel mutatná meg a Békemenet Gyurcsánynak

2021. október 4. – 20:06

Másolás

Vágólapra másolva

A következő Békemenet október 23-án babakocsival, karon ülő gyerekekkel vonul végig azon az útvonalon, ahol 2006-ban a Gyurcsány-kormány „államterrorral véres köztársaságot hozott létre” a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Astoriánál.

Ezt ígérte az MTI tudósítása szerint Csizmadia László, az állami vállalatokon keresztül suttyomban tízmilliókkal támogatott Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója az október 23-ra tervezett kilencedik Békemenetről szóló budapesti sajtótájékoztatón hétfő este. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján megtartandó Békemenetről szóló tájékoztatón (melyen a vonulás pontos útvonala nem derült ki) Csizmadia üzenetet fogalmazott meg Brüsszelnek és a „hazánkban lébecoló ellenzéknek”.

Brüsszelt arra figyelmeztette: a magyar jogállamiság a magyar demokrácián nyugszik, és visszautasítják a népfelség elvén ejtett sebeket (azaz a magyar kormány által is vállalt jogállami kritériumok számonkérését). Demokrácia csak ott van, ahol az emberek elmondhatják a véleményüket saját sorskérdéseikről, úgy élhetik az életüket, ahogy szeretnék – tette hozzá.

A jelenlegi ellenzékről pedig azt mondta: „semmire sem volt jó” 2002–2010 között, 2006-ban pedig egy délután alatt „államterrorral véres köztársaságot hozott létre” a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Astoriánál. Szerinte „a Békemenet azt tudja megmutatni, hogy babakocsival, karon ülő gyerekekkel végig tudunk menni azon az útvonalon, ahol ők ezt a balhét megcsinálták”. Ezért azzal biztatott a részvételre, hogy

Budai srácok, budai lányok, pesti srácok, pesti lányok, gyertek velünk!

Csizmadia mellett Bencsik András újságíró, a Demokrata főszerkesztője is beszélt a Békemenetről, melynek fő okát abban jelölte meg, hogy nem szabad engedni, hogy az „elképesztően zajos és agresszív” ellenzéki propagandakampány bárkit is elbizonytalanítson. A Békemenetet Bencsik szerint azért is kéne csaknem négy évvel a legutóbbi megmozdulás után újra beindítani, mert „egy veszedelmes politikai bűnöző készül visszatérni a hatalomba, úgy hívják, Gyurcsány Ferenc”, aki „a felejtésben bízik, de meg kell mutatnunk, hogy ez az ember nem térhet vissza a hatalomba” – fogadkozott Bencsik András.

2018-ban volt az utolsó Békemenet

A CÖF június végén, a kormány gyurcsányozós kampányának bedörrentésével egy időben jelentette be, hogy 3 és fél év után újból megrendezi az Orbán-kormány melletti szimpátiatüntetését. Mivel Bayer Zsolt, a megmozdulás egyik kulcsfigurája a magyar kormányt is kellemetlen színben feltüntető nemzetközi lehallgatási botrány, a Pegasus-ügy kirobbantása mögött Soros Györgyöt és a CIA-t látta, ezért július végén belengette,

az október 23-i békemenet az Egyesült Államok nagykövetségénél fog gyülekezni. Majd beüzenünk oda is, induláskor, hogy hallják és tudják: mi is tudjuk, ki hallgat le itt kicsodát valójában, és kik az igazi gazemberek, kik az ellenségek.

Az első, 2012 januárjában tartott Békemeneten „Nem leszünk gyarmat” jelszóval közel négyszázezren álltak ki az Orbán-kormány mellett. A második Orbán-kormány (2010–2014) alatt – főként a nemzeti ünnepeken – még öt Békemenetet tartottak, négyet Budapesten, egyet Gyulán. A 2014-es országgyűlési választások előtt egy héttel szervezett hatodik Békemenet a szervezők szerint minden idők legnagyobb Békemenete volt. A harmadik Orbán-kormány ciklusának végén, három héttel a 2018-as országgyűlési választások előtt megrendezett hetedik Békemenet is közel négyszázezer embert mozdított meg a szervezők számításai szerint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!