Bayer: A békemenet az amerikai nagykövetségtől indulhat, mert „mi is tudjuk, ki hallgat le itt kicsodát valójában”

2021. július 20. – 18:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bayer Zsolt, a fideszes véleményvezér, a békemenet egyik főembere, a Magyar Nemzet nevű kormánylapban írt kijelentést és utalgatást azzal kapcsolatban, szerinte ki is az ellenség, kik is a gazemberek. Mindezt a Pegasus-botrány hozta ki belőle; egy okostelefonok feltörésére alkalmas izraeli kémprogram használatáról szóló cikkek, amellyel magyar újságírókat és ellenzékieket is megfigyeltek.

Bayer az írásában először olyan eseteket sorol fel, ahol a brit, dán, vagy amerikai titkosszolgálat is megfigyelt embereket, majd azt írja: „ebből a listából kirajzolódik azoknak a »bűzös diktatúráknak«️ a sora, amelyekkel most Karácsony szerint egy társaságba kerültünk”.

Bayer szerint ha oknyomozó újságírók rá tudnak találni nyomokra, akkor az izraeli titkosszolgálat bezárhatja kapuit, akikről kiderült, hogy feltörték a telefonjaikat, azok szerinte nem olyan fontos emberek, de még az is lehet, hogy ők maguk ügynökök, ki tudja. A lényeg, hogy Bayer szerint nem véletlen, hogy jött a botrány, hiszen a kormánynak határozott álláspontja van a migránsokkal, LMBTQ-val kapcsolatban, ráadásul izraeli kormányváltás is volt.

Majd azt írja, mivel Soros, CIA, Brüsszel és az NGO-k nem akarják, hogy itt óriási közép-európai összefogás legyen a Balkánnal és Olaszországgal kiegészülve, ezért „Soros és a CIA ezzel a »lehallgatási üggyel«️ berúgta a választási kampányt”. Így aztán nem is maradt más, mint:

Úgyhogy valószínűnek tartom, az október 23-i békemenet az Egyesült Államok nagykövetségénél fog gyülekezni. Majd beüzenünk oda is, induláskor, hogy hallják és tudják: mi is tudjuk, ki hallgat le itt kicsodát valójában, és kik az igazi gazemberek, kik az ellenségek.

Ahogy azt megírtuk korábban, október 23-án ismét lesz békemenet, hogy – a Fidesz Gyurcsány-kampányába illeszkedve – vonulással emlékezzenek az őszödi beszédre.

Mi az a Pegasus-botrány?

Vasárnap robbant ki a Pegasus nevű kémprogram körüli botrány, ekkor jelentek meg a nemzetközi, 17 újság részvételével zajló oknyomozó projekt első cikkei a témában. Magyarországról a Direkt36 vett részt a munkában, a született anyagokat a Telex is publikálja.

Az ügy lényege, hogy az okostelefonok feltörésére alkalmas izraeli kémprogramot – amelyet a gyártó állítása szerint kizárólag állami szerveknek bocsátanak rendelkezésére – számos országban nem csak az eredeti céljának megfelelően (vagyis terroristák, bűnözők leleplezésére) használtak fel, hanem újságírókat, aktivistákat, ügyvédeket, politikusokat figyeltek vagy próbáltak megfigyelni vele. Az oknyomozó csapat Magyarországról 300 telefonszámot talált a célszemélyek listáján, köztük vannak újságírók, ellenzéki politikusok és üzletemberek is, némelyikük telefonjának vizsgálata során bebizonyosodott, hogy valóban feltörték a készüléket.

A botrányt kirobbantó magyar anyagot itt olvashatja, de ha erre most nincs ideje, vázlatosan összeszedtük a legfontosabb pontokat egy külön cikkben. A kedd reggeli állapotról itt írtunk összefoglalót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!