Október 23-án ismét lesz Békemenet

2021. június 24. – 14:39

frissítve

Október 23-án ismét lesz Békemenet

Másolás

Vágólapra másolva

Október 23-án ismét lesz Békemenet – írja a Demokrata.hu a csütörtökön a Polgárok Házában tartott sajtótájékoztató alapján.

Az eseményen részt vett Bayer Zsolt publicista, a Hír TV műsorvezetője, Bencsik András, a Demokrata hetilap főszerkesztője, Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke, Fricz Tamás politológus, a CÖF-CÖKA kuratóriumi tagja, Stefka István újságíró, a PestiSrácok.hu lapigazgatója és Széles Gábor nagyvállalkozó.

Csizmadia László kuratóriumi elnök, azt MTI szerint azt mondta, hogy a Békemenettel emlékeztetni akarnak mindenkit „a magyar történelem egyik legsötétebb időszakára, az őszödi beszédre és az általa kiváltott tüntetéshullám elleni terrorra, arra, hogy a terror irányítója, Gyurcsány Ferenc újra a hatalomba készül”.

A Békemeneteket a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szervezi, jellemzően az Orbán-kormány politikája mellett demonstrálva. Az idén tervezett Békemenet három és fél év szünet után indul ismét útjára.

Az első, 2012 januárjában tartott Békemeneten „Nem leszünk gyarmat” jelszóval közel négyszázezren álltak ki az Orbán-kormány mellett. A második Orbán-kormány (2010–2014) alatt – főként a nemzeti ünnepeken – még öt Békemenetet tartottak, négyet Budapesten, egyet Gyulán. A 2014-es országgyűlési választások előtt egy héttel szervezett hatodik Békemenet a szervezők szerint minden idők legnagyobb Békemenete volt. A harmadik Orbán-kormány ciklusának végén, három héttel a 2018-as országgyűlési választások előtt megrendezett hetedik Békemenet is közel négyszázezer embert mozdított meg, írja a Demokrata.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!