Hordjanak maszkot, kéri a hívektől az egri érsek

2021. október 22. – 12:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az egri érsek arra kérte a híveket, hogy „papjaink, híveink és saját egészségünk megőrzése érdekében” a miséken és közösségi összejöveteleken hordjanak maszkot. A kérést Ternyák Csaba érsek azzal indokolja, hogy pár napja a Magyar Tudományos Akadémia elnöksége is nyilvánosan kiállt amellett, hogy vissza kéne hozni zárt terekbe a kötelező maszkhasználatot, írja a Magyar Kurír, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított hírportál.

Ternyák azt is kérte, hogy aki náthás, köhög, tüsszög, az inkább maradjon otthon.

A napi járványadatokból egyértelmű, hogy a koronavírus-járvány negyedik hulláma felívelő szakaszában van Magyarországon. A napi új halálesetek száma szerencsére továbbra is viszonylag alacsony – bár némileg növekszik –, az új fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma viszont már az áprilisi–májusi szint közelében jár. A lezárásokat mindenki szeretné elkerülni, és a legtöbb európai országban nincs is szükség rájuk – bár Romániában vagy Lettországban például kénytelenek voltak bevezetni. Ezzel felértékelődnek a járvány elleni küzdelem további eszközei, elsősorban az oltás és a maszkhasználat, amelyek számos országban kéz a kézben járnak.

A magyar kormány azonban ragaszkodik ahhoz, hogy csak az oltások számítanak a járvány feltartóztatásában. Bár a kormány nyilvánosan azt kommunikálja, hogy ők a szakemberekre hallgatnak járványkérdésekben, hiába javasolja egyre több szakértő és szakmai testület a kötelező maszkhasználatot, a kormány elzárkózik a kötelező beltéri maszkhasználat visszavezetése elől. Minderről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!