Romániában két hétre bezárják az iskolákat és kötelező lesz a maszk

2021. október 20. – 19:18

Másolás

Vágólapra másolva

Romániában kéthetes kényszerszünetre küldik jövő héttől az iskolásokat, mindenhol kötelező lesz a maszkviselés, és az oltatlanok mobilitását korlátozó további megszorításokat vezetnek be, írta meg az MTI.

A korlátozások részleteit kormányhatározatban pontosítják a hét folyamán. Klaus Iohannis államfő példaként említette, hogy általános éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be, ez a beoltottakra nem vonatkozik majd. Napközben a legtöbb helyre csak a védettséget igazoló „zöld igazolvánnyal” lehet majd belépni.

Az államfő kijelentette, addig van szükség korlátozásokra, amíg a kétkedőket is sikerül meggyőzni, hogy a világjárvány csak oltással fékezhető meg.

Csehországban is egyre durvább a járványhelyzet, az egészségügyi minisztérium új óvintézkedéseket jelent majd be, viszont azok nem lesznek korlátozóak.

Szigorítanák például a védőmaszkok viselését az iskolákban, vagy az ellenőrzéseket a vendéglőkben. Az egészségügyi tárca kimutatása szerint kedden 3246 új fertőzést mutattak ki, ami a duplája az egy héttel korábbi számoknak. Legutóbb április 20-án volt ilyen magas a napi új fertőzések száma. Kórházi kezelésre jelenleg 620 személy szorul, kétharmaddal többen, mint egy hete. Súlyos állapotban körülbelül száz beteg van. Az utóbbi hét napban 51 ember halt meg, ehhez képest szeptemberben az elhunytak száma 41 volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!