Már pénteken elkezdik lezárni a fővárost az október 23-i rendezvények miatt

2021. október 22. – 05:00

Másolás

Vágólapra másolva

Az október 23-i megemlékezések és politikai rendezvények miatt nem lesz könnyű közlekedni Budapesten, már péntektől elkezdik a lezárásokat. A legfrissebb forgalmi változások a kozut.bkk.hu oldalon olvashatóak.

Pénteken

  • reggel 6 órától szombaton 18 óráig lezárják a Műegyetem rakpartot a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között, valamint
  • 12 órától vasárnap hajnalig a Bajcsy-Zsilinszky utat a Podmaniczky utca és az Andrássy út között, illetve a Nyugati téri felüljáró befelé vezető oldalát is. Sávlezárásra kell számítani továbbá a Bajcsy-Zsilinszky úton a Deák Ferenc tértől az Andrássy útig.
  • Pénteken 15 órától 20 óráig nem lehet közlekedni a Bem József térnél sem, fáklyás felvonulás lesz 16 és 19 óra között a Műegyetem – Szent Gellért tér – Döbrentei tér – Ybl Miklós tér – Clark Ádám tér – Nagy Imre tér – Bem József tér útvonalon.

Szombaton

  • lezárják az Andrássy utat a Kodály körönd és a Hősök tere között, illetve a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között.
  • Lezárják továbbá a József Attila utcát, a Károly körutat és az Erzsébet tér egy részét.
  • 14 órától várhatón 16 óráig pedig a Szent Gellért rakpart – Szabadság híd – Vámház körút – Múzeum körút útvonalon kell szakaszos és időszakos lezárásra készülni.
  • 12 és 18 óra között a Szabad sajtó út – Kossuth Lajos utca – Rákóczi út útvonalon sem lehet autóval közlekedni az Erzsébet híd és a Blaha Lujza tér között.
  • Ezen felül az Alkotmány utcában is lezárásra kell számítani a BKK oldala szerint.

Több megemlékezést és pártrendezényt is meghirdettek a következő két napra. 2018 után ismét megtartják a Békemenetet szombaton. Orbán Viktor az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál mondja el az október 23-i ünnepi beszédét 15:30-kor.

Az ellenzéki pártok pedig 16 órakor az Andrássy út és a Dózsa György út sarkán tartják a közös ünnepségüket. A rendezvényen felszólal többek az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter, valamint beszédet mond Dobrev Klára (DK), Jakab Péter (Jobbik), Fekete-Győr András (Momentum) és Karácsony Gergely (Párbeszéd) is. Emellett lesz még a Mi Hazánknak és a Magyar Kétfarkú Kutyapártnak is rendezvénye október 23-án.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!