Semjén Zsolt Manfred Weberrel osztott meg közös fotót az Európai Néppárt üléséről

2021. október 21. – 19:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt pár évből nehéz lenne felidézni sok olyan alkalmat, amikor a KDNP nem követte fegyelmezetten a Fideszt. Ez történt azonban márciusban, amikor a nagyobbik kormánypárt kilépett az Európai Néppártból, míg a KDNP egyetlen EP-képviselője, Hölvény György ott maradt.

Mióta az Európai Néppárt 2019. márciusában felfüggesztette a Fidesz tagságát, nem vehetett részt Orbán Viktor a Néppárt ülésein. A KDNP-re nem vonatkozott a döntés, ám az Euronews cikke szerint a Fidesz felfüggesztése óta nem vett részt magyar kormánytag néppárti csúcson.

A csütörtökön kezdődő EU-csúcs előtti találkozón viszont már ott volt Semjén Zsolt. Ezt először az Euronews írta meg a meghívó alapján, később aztán a KDNP elnöke maga is megosztott egy képet az ülésről Facebook-oldalán. Az egyik fotón Manfred Weberhez, a néppárt vezetőjéhez hajol épp oda.

A csütörtökön kezdődő kétnapos brüsszeli EU-csúcson már ott lesz Orbán Viktor is. A Facebook-oldalán megosztott videóban arról beszélt, hogy hosszú vitára számít, miután a villanyt szerinte lekapcsolták néhány brüsszeli bürokrata fejében.

„Olyan előterjesztéseket fogunk megvitatni, amelyek tönkreteszik az egész európai középosztályt, amelyek veszélybe sodorhatják a rezsicsökkentés eredményeit, és amelyek oda vezetnek, hogy az energia ára Európában továbbra is nőni fog” – fogalmazott a rövid videóban. Az 55 százalékos kibocsátáscsökkentési cél érdekében hozott Fit for 55 tervet szerinte vissza kell vonni, és újra kell tárgyalni.

Az Európai Bizottság gigantikus klímaalkalmazkodási csomagja arra tett javaslatokat, hogyan ugorjuk meg uniós szinten az 55%-os kibocsátáscsökkentési célt 2030-ra. Egy több ezer oldalas, számos területen érdemi változással járó tervezetről van szó, ami túlzás nélkül mindannyiunk életére hatással lesz, és amit azonnal kritizálni kezdett több tagállam, például Magyarország is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!