Úgy tűnik, a volt jobbikos ózdi alpolgármesterről is készült náci karlendítős fotó, a két politikus egymást fotózhatta

2021. október 4. – 16:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Erős az ózdi náci karlendítős felhozatal: nagyon úgy tűnik, hogy a jelenlegi alpolgármester mellett a volt alpolgármesterről – aki most is önkormányzati képviselő – is készült egy ilyen fotó.

Ahogy azt korábban megírtuk, karlendítősnek látszó fotó jelent meg Farkas Péter Barnabásról, Ózd jobbikos alpolgármesteréről két hete. A politikus első reakciójában azt mondta, csak a társainak integet a felvételen, hogy menjenek oda egy csoportképre, ám, ahogy azt ma megírtuk: újabb kép került elő róla, és a holokausztmúzeumnál, náci felirat előtt készült újabb kép még kevésbé emlékeztet egy polgári értelemben kivitelezett integetésre.

Farkas Péter Barnabásról, Ózd jobbikos alpolgármestere karlendít 2018-ban. Fotó: Ujhelyi István, Facebook
Farkas Péter Barnabásról, Ózd jobbikos alpolgármestere karlendít 2018-ban. Fotó: Ujhelyi István, Facebook

A kép egyébként 2018-ban készült, Ózd lengyel testvérvárosában, Chorzówban, ahol Ózdról többen is részt vettek a látogatáson, aminek keretében egy katowicei múzeumot is meglátogattak.

Ezen a kiránduláson azonban részt vett Ózd volt jobbikos alpolgármestere is, Fidrus Péter, aki egy a szerkesztőségünkhöz eljuttatott fotó tanúsága szerint beállt ugyanoda, hogy szintén kivitelezzen egy karlendítést. Fidrus még azzal is megtoldotta a mozdulatot, hogy ujjával Adolf Hitler hírhedt bajszát is utánozza:

Fidrus Péter karlendít. Fotó: olvasó
Fidrus Péter karlendít. Fotó: olvasó

Fidrus Péter 2014-től 2019-ig jobbikos színekben volt alpolgármester Ózdon. 2019-től mostanáig függetlenként önkormányzati képviselő, polgármesteri referens, felügyelőbizottsági tag, és közbeszerzési bizottsági elnök. Úgy tudjuk, konkrétan

egymást fotózta a két politikus.

Fidrus egyébként többször is megosztotta volt párttársának karlendítős fotójával foglalkozó cikkeket, és azt írta ki például vele kapcsolatban, hogy „az a városvezető, aki egy hivatalos delegáció élén, egy Holocaust kiállításon ”Heil Hitler!„ tisztelgésre lendíti a karját, az nem való a testületbe, megbukott a jó érzésű emberek előtt, s amíg a pozíciójában van, a város jó hírnevét sározza be”. Sőt, rendkívüli ügyrendi bizottsági ülést tartanak, ahol Fidrus beadványát tárgyalják meg. A beadványának célja, Farkassal kapcsolatban összeférhetetlenség megállapítása.

Megkerestük Janiczak Dávidot, Ózd jobbikos polgármesterét, hogy mit szól a képekhez, illetve a friss, Fidrusról készült képhez. Azt válaszolta:

„Elítélendőnek tartom, és bízom benne, hogy mindkét személy, akiről ilyen képek kerültek elő, meg fogja tenni a szükséges lépéseket az általuk megsértett közösségek felé.”

A kérdésre, hogy nem akarja-e felszólítani lemondásra azt, akiről ilyen kép készült azt felelte:

„Mindenkinek jár egy esély, megvárom, megteszik-e a szükséges lépéseket a megsértett közösségek felé.”

Telefonon, emailben és sms-ben próbáltuk keresni Farkas Péter Barnabást, hogy reagáljon az újabb előkerült fotóra, egyelőre sikertelenül. Ahogy telefonon és sms-ben is próbáltuk elérni Fidrus Pétert is, ugyanezekkel a kérdésekkel, egyelőre szintén sikertelenül. Ha bármelyik politikust elérjük, vagy válaszolnak, reagálnak, frissítjük cikkünket.

A Farkas előkerült képei egyébként megosztotta az ellenzéki előválasztás véghajrájában lévő ellenzéki pártokat: a Momentum és az LMP megvonta a támogatását Farkastól, Karácsony Gergely azt mondta, Farkas ezek után szerinte nem lehet ellenzéki jelölt míg a Jobbik és a DK kitartott mellette. Farkas végül elindult az előválasztáson, és szoros versenyben, 47,9 százalékos eredménnyel kapott ki az MSZP és a Párbeszéd jelöltjével, Kiss Sándorral szemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!