Újabb karlendítős kép került elő az ózdi jobbikosról

2021. október 4. – 14:37

frissítve

Újabb karlendítős kép került elő az ózdi jobbikosról
Újabb fotó Farkas Péter Barnabásról 2018-ból, ahogy a lengyelországi holokausztmúzeum bejáratánál csinál valamit a karjával. Forrás: naphire.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb karlendítősnek látszó fotó jelent meg Farkas Péter Barnabásról, Ózd jobbikos alpolgármesteréről, aki a korábbi fényképről azt mondta, csak a társainak integet a felvételen, minden más aljas rágalom. A holokausztmúzeumnál, náci felirat előtt készült újabb kép még kevésbé emlékeztet egy polgári értelemben kivitelezett integetésre.

Újabb fotó került elő Farkas Péter Barnabásról, az ózdi jobbikosról, aki a múlt héten azután sem lépett vissza az előválasztáson való indulástól, hogy náci karlendítésre emlékeztető kép került róla nyilvánosságra. A Nap Híre nevű, ATV-hez közeli oldalon hétfőn publikált újabb felvétel láthatólag ugyanazon az alkalmon készült, mint az előző fénykép, a lengyelországi holokausztmúzeumnál, ahol Farkas „Jude” feliratok és korabeli náci tábla előtt áll. Ezen a képen Farkas nem mosolyog, viszont a kézmozdulata még inkább klasszikus náci karlendítésnek tűnik.

Az első felvétel szeptember 22-én jelent meg az ATV oldalán. Farkas elismerte, hogy ő van a 2018-as fotón, de azt állította, hogy csak a társait akarta közelebb hívni a lengyelországi holokausztmúzeum bejáratához, az integetése náci karlendítésként való beállítása a személye ellen irányuló aljas rágalom: „A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről az integető mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni.”

Az első elhíresült Farkas-fotó. Fotó: atv.hu
Az első elhíresült Farkas-fotó. Fotó: atv.hu

Az ügy megosztotta az ellenzéki előválasztás véghajrájában lévő ellenzéki pártokat: a Momentum és az LMP megvonta a támogatását Farkastól, Karácsony Gergely azt mondta, Farkas ezek után szerinte nem lehet ellenzéki jelölt míg a Jobbik és a DK kitartott mellette. Farkas végül elindult az előválasztáson, és szoros versenyben, 47,9 százalékos eredménnyel kapott ki az MSZP és a Párbeszéd jelöltjével, Kiss Sándorral szemben. Farkas így biztosan nem lesz ellenzéki egyéni képviselőjelölt, de az Ózdiakért és Ózdért Egyesület részéről, a Jobbik támogatásával továbbra is Ózd alpolgármestere.

Telefonon, emailben és sms-ben próbáltuk keresni Farkas Péter Barnabást, hogy reagáljon az újabb fotóra, továbbra is fenntartja-e korábbi állítását, hogy szó sincs karlendítésről, de egyelőre nem válaszolt megkeresésünkre. Ha megteszi, frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!