Fekete-Győr: Méltatlanná vált Ráczné Földi Judit, hogy képviselje az ellenzéket

2021. szeptember 28. – 22:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Fellebbezést nyújtott be az MSZP Ráczné Földi Judit offshore-ügyében az Országos Előválasztási Bizottsághoz, erről Fekete-Győr András beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A DK és Jobbik szavazatával hétfőn elutasította az ellenzéki előválasztást felügyelő OEVB az MSZP-s Tóth Bertalan etikai beadványát a DK székesfehérvári jelöltjének ügyében. A szavazáson az LMP és a Momentum delegáltja tartózkodott. Fekete-Győr András az ATV-n ezt azzal indokolta, hogy a megbeszélésre a DK behozott egy új dokumentumot, a Momentum delegáltja pedig inkább tartózkodott, mert kevés ideje volt megismerni annak tartalmát.

Az MSZP azóta fellebbezett a döntés ellen, a Momentumnál pedig áttanulmányozták a benyújtott iratot. Ez alapján pedig a második körben már ők is kizárnák a DK székesfehérvári jelöltjét.

„Mi úgy látjuk, hogy méltatlanná vált Ráczné Földi Judit arra, hogy képviselje az ellenzéket a választáson. Nagyon félő, hogy a Fidesz ezt a labdát ki fogja játszani, és 2022-ben nem fogjuk Székesfehérvárt megnyerni, ezt nem tehetjük kockára”

– jelentette ki a Momentum elnöke az ATV-ben.

A Válasz Online derítette ki múlt héten, hogy Ráczné Földi Judit aláírási joggal rendelkező képviselője egy Delaware állambeli offshore helyszínre bejegyzett vállalkozásnak, a Minos King Global Business LLC-nek. Mindez azért kellemetlen, mert ő is aláírta azt a feddhetetlenségi nyilatkozatot, amelyben az előválasztáson induló jelöltek kijelentették, hogy nincs offshore cég a tulajdonukban.

Azóta az offshore cég több hivatalos dokumentuma is napvilágot látott, amelyen Ráczné Földi Judit neve és aláírása szerepel, mint ahogy a szlovák cégnyilvántartásban is feltűnik a neve a cég képviselőjeként. A Telexnek mégis tagadta a DK politikusa, hogy bármi köze lenne a megnevezett céghez. Azt se tudja, hogy került a neve a szlovák cégnyilvántartásba, de abban sem volt biztos, hogy hallott-e már valaha erről az vállalkozásról.

Ráczné hétfőn azt ígérte, közjegyzői okiratba foglalt hivatalos dokumentumokkal tudja igazolni, hogy minden ellene felhozott vád hamis. Ezt be is nyújtotta az OEVB-nek, amely ez alapján elutasította Tóth Bertalan beadványát.

Az OEVB-nek küldött levelében a Válasz Online cikke szerint Ráczné azt elismerte, hogy bő 11 éven át ő volt a Minos King Global Business LLC igazgatója, ez annyiból meglepő kijelentés, hogy pár napja ugye lapunknak még tagadta, hogy bármi köze lenne a céghez.

Mostanra pedig az is kiderült, hogy a DK-s politikus bizonyítéka egy közjegyző előtt tett nyilatkozat, amelyben megnevezte az offshore cég tulajdonosát, aki a dokumentum szerint nem egyezik az ő nevével. Azt továbbra se tudni, ki áll a cég mögött, mindeközben a hivatalos iratokban továbbra is Ráczné neve és aláírása szerepel. Ő ezekről azt állítja, hibásan, ezért kérelmet nyújtott be, hogy haladéktalanul javítsák azokat. Az ügy részleteit és politikai következményeit ebben a cikkben foglaltuk össze.

Karácsony Gergely az elmúlt napokban többször is bírálta a DK-t amiatt, hogy nem léptetik vissza az offshore-gyanúba keveredett székesfehérvári jelöltjüket, többek közt a miniszterelnök-jelöltek második vitáján is felhozta ezt. A DK az OEVB hétfői döntése után arra kérte az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét, hogy kérjen nyilvánosan is bocsánatot Ráczné Földi Judittól. Karácsony az ATV Híradójának ezzel kapcsolatban azt írta, korábban Tóth Csabát, az MSZP zuglói jelöltjét is felmentette az etikai bizottság a gyártelep ügyében.

„Abban az esetben és a DK fehérvári vagy a Jobbik ózdi jelöltjével kapcsolatban is nem jogi, hanem morális kérdésről van szó.”

Ráczné Földi Juditot a DK mellett a Jobbik is támogatja a két párt közti megállapodás értelmében. „Mivel az OEVB ülésen bemutatott dokumentumok alapján a Jobbik nem látta bizonyítottnak a vádat, így továbbra is támogatja Ráczné Földi Judit jelöltet Fejér 1-ben” – válaszolták a Jobbik sajtóosztályától a Telex megkeresésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!