Ráczné-ügy: az előválasztási bizottság elutasította az offshore-gyanút tartalmazó beadványt

2021. szeptember 28. – 08:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Korábban Ráczné Földi Judit székesfehérvári DK-s jelölt ellen Tóth Bertalan (MSZP) és Karácsony Gergely főpolgármester fogalmazott meg offshore-vádakat.

Az ellenzéki előválasztást felügyelő Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) 2021. szeptember 27-én elutasította a Tóth Bertalan (MSZP) által írt etikai beadványt Ráczné Földi Judit (DK) offshore-érintettségéről.

Mint a DK közleményében írja: a Földi Judit által a bizottságnak benyújtott, közjegyző által hitelesített hivatalos dokumentumok kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Földi Judit soha nem volt offshore-cég tulajdonosa.

A hat párt egy-egy delegáltjából álló bizottságból két tag, az eredeti beadvány benyújtók – Karácsony Gergely és Tóth Bertalan pártjának képviselői – támogatták a DK-s képviselőjelölt elmarasztalását, a többiek azonban nem.

A DK szerint

„bocsánatkéréssel tartoznak mindazok, akik a demokrácia legalapvetőbb szabályát figyelmen kívül hagyva még a vizsgálat előtt, a tények ismerete nélkül Földi Judit visszaléptetését követelték. Különösen vonatkozik ez a hamis vádakat visszatérően nagy nyilvánosság előtt megfogalmazó Karácsony Gergelyre és Tóth Bertalanra.”

Az ügyről már több ízben is írtunk.

Mint emlékezetes, a Válasz Online tárt fel ebben a cikkében olyan információkat, amelyek Ráczné Földi Judit és az offshore-világ kapcsolatáról szóltak. Mindez azért volt problematikus, mert az előválasztáson induló jelölteknek nyilatkozniuk kellett arról, hogy nincsen offshore-tulajdonuk.

Frissítések: A Válasz Online friss cikkében jelezte, hogy úgy tudja Ráczné a bizottságnak írt levelében elismerte, hogy 2010. március 11. napjától bő 11 éven át ő volt a Minos King Global Business LLC. igazgatója, az viszont szerinte csak technikai hiba, nyilvánvaló elírás lehet, hogy a cégnek ő lett volna a tulajdonosa is.

A friss fejleményekre Tóth Bertalan „Már bocsánatot kérek” kezdetű FB-posztjában reagált. Mint a politikus írja:

„Egyelőre továbbra is ott tartunk, hogy Ráczné Földi Judit szava áll szemben a közhiteles nyilvántartások szerinti dokumentumokkal. Hát hogyan akarjuk így meghaladni a Fidesz rendszerét? Vagy elfogadnánk, ha Mészáros Lőrinc vagy Garancsi kijelentené, hogy többet nem megy közpénz közelébe, és akkor minden rendben lenne? Ne vicceljünk! Egyéni ambíciók nem veszélyeztethetik a közös ügyet. Ismét csak megismétlem: Mi arra szövetkeztünk, hogy nemcsak kormányt, hanem korszakot is váltunk.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!