Tóth Bertalan hivatalos dokumentumokkal bizonyítaná, Ráczné Földi Judit pedig hasonló iratokkal cáfolná az offshore-vádat

2021. szeptember 27. – 19:01

Másolás

Vágólapra másolva

Az MSZP társelnöke, Tóth Bertalan több dokumentumot is feltöltött a Facebookra, amelyek szerinte azt bizonyítják, hogy a DK székesfehérvári képviselőjelöltje, Ráczné Földi Judit offshore cég képviselője, de Ráczné szintén azt írja, hogy hivatalos dokumentumokkal tudja igazolni, hogy a vád alaptalan.

Ahogy a múlt héten írtuk, a Válasz Online nyomozta ki, hogy a DK politikusa aláírási joggal rendelkező képviselője egy Delaware állambeli offshore helyszínre bejegyzett vállalkozásnak, a Minos King Global Business LLC-nek.

Ez azért lehet probléma, mert mint minden előválasztási jelölt, úgy Ráczné is aláírt egy nyilatkozatot, ami szerint nincs offshore cég a tulajdonában.

Nincs és nem is volt offshore tulajdonom, ezt biztosan állíthatom”

– válaszolta akkor a kérdésünkre.

Hasonlóan reagált a pártja is: Barkóczi Balázs, a DK szóvivője később azt válaszolta lapunknak, hogy semmi köze Ráczné Földi Juditnak a fenti offshore céghez, úgy gondolják, hogy lejárató kampány folyik ellene, és azt ígérte, feljelentést fognak tenni.

A hétvégén aztán a Karácsony Gerely mögött álló Párbeszéd felszólította a DK-t és a Jobbikot, hogy hátráljanak ki a problémás jelöltjeik mögül. Erre Vadai Ágnes úgy reagált, hogy nincs szükség házmestertempóra, és különben is, először mindenki a saját jelöltjei között tegyen rendet (ezzel például Karácsony korábbi főpolgármester-helyettesére utalt).

Dobrev Klára hétfőn azt mondta a 24.hu-nak, hogy beszélt Rácznével, aki azt mondta, hogy a vád alaptalan, ezért jogi lépéseket tesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!