Már több mint félmillióan szavaztak az előválasztáson

2021. szeptember 27. – 09:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap 75 547 ember szavazott az ellenzéki előválasztáson, összességében így már több mint 515 ezren vettek rajta részt. Az Országos Előválasztási Iroda közlése szerint vasárnap

  • sátorban 55 527-en,
  • interneten keresztül pedig 20 020 ember szavazott.

Az előválasztás hetedik napján ismét rekordot döntött az online szavazók száma, de az offline szavazók száma kissé csökkent.

Szombaton összesen 89 202 választó adta le a voksát, ezzel megdöntve az előző napon beállított rekordot, amikor 74 721-en szavaztak.

A szervezők szerint már minimális a várakozási idő az online szavazásnál, azt pedig itt tették közzé, hogy hol lehet személyesen voksolni. Az előválasztás technikai tudnivalóit korábban ebben a cikkben szedtük össze.

Kedd 20 órakor zárják az urnákat, és szerda reggel kezdik összeszámolni a szavazatokat. A képviselőjelölti eredményeket a nap folyamán folyamatosan ismerteti majd az OEVB, a miniszterelnök-jelölti választás eredménye pedig késő délutánra várható.

A jelölteknek ezután még három napjuk lesz fellebbezni a döntés ellen, így a hivatalos eredmény csak napokkal később lesz meg. Az első forduló végén eldől, ki lesz az ellenzék közös jelöltje az ország 106 választókerületében jövő áprilisban.

A második forduló október 4. és 10. között lesz, ekkor már csak három miniszterelnök-jelölt lesz versenyben. A miniszterelnök-jelöltek kampányáról itt írtunk részletesebben, a hat párt összefogásával és az elmúlt egy év megállapodásaival pedig ebben a cikkben foglalkoztunk részletesebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!