67 ezren szavaztak az első teljes napon az ellenzéki előválasztáson

2021. szeptember 21. – 09:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hétvégi leállás után hétfőn tényleg teljes gőzzel elrajtolt az ellenzéki előválasztás, kedd reggel pedig megérkeztek az első teljes értékű nap adatai is, melyek a hivatalos tájékoztatás szerint messze felülmúlták az előzetes várakozásokat, egészen pontosan 66 955-en adták le a voksukat.

Az első napon 4642-en szavaztak online, a maradék 62 313 ember valamelyik sátornál voksolt, dacára az esős időnek.

Ahogy arról a Telex is beszámolt, szombaton, röviddel az előválasztás kezdete után leállt az előválasztás informatikai rendszere, és hamar kiderült, hogy a szavazás csak hétfőn tud majd folytatódni. A szervezők eleinte azt mondták, a váratlanul nagy választói érdeklődés miatt történt a leállás, később viszont már túlterheléses, illetve célzott kibertámadást emlegettek, és a kormányt vádolták meg annak elkövetésével.

Az előválasztásban részt vevő pártok erre utaló bizonyítékot egyelőre nem mutattak, de Karácsony Gergely arról beszélt, hogy Kínából indíthatták a támadást. A Fidesz erre csak annyit reagált, hogy: „Saját bénázásukat ne kenjék másra!”, az ellenzék azonban nem nyugszik bele a dologba, hétfőn bejelentették, hogy még a héten feljelentést tesznek az ügyben.

Az előválasztás aztán hétfőn folytatódott, a rendszer valahogy tíz óra körül állt helyre teljesen. A leállás miatt az első forduló időtartamát meghosszabbították szeptember 28-ig lehet szavazni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!