Kormányváltást, rendszerváltást és jó kormányzást ígér Karácsony

2021. szeptember 17. – 18:19

Kormányváltást, rendszerváltást és jó kormányzást ígér Karácsony
Karácsony Gergely a Madách téri kampányeseményen – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„Gyere el pénteken Budapesten a Madách térre, ahol megünnepeljük az első országos magyar demokratikus ellenzéki előválasztás kezdetét!” – ezzel a mondattal és Hajós András megjelenését ígérve hívta Karácsony Gergely az utcára az embereket. Egy videós bejelentkezésben pedig azt üzente néhány órával a kezdés előtt, hogy

„az előválasztás annak a változásnak a kezdete, amikor visszaadjuk a politikát az embereknek, nektek, hiszen a politika nem a politikusoké, hanem az embereké,”

emellett egy olyan „történelmi folyamat” kezdetéről beszélt, ahol az ellenzéki pártok az emberek bevonásával döntik meg „ezt a gonosz rendszert”.

Bár a közvéleménykutatások szerint nem áll rosszul az MSZP-Párbeszéd-LMP közös miniszterelnökjelöltje, felmerülhet a kérdés, hogy nem előre iszik-e a medve bőrére a szombaton induló ellenzéki előválasztás előestéjén ezzel az eseménnyel. Karácsony értelmezése szerint nem őt, vagy a kampányát, hanem a demokráciát akarja most megünnepelni. Nagyjából fél Madách térnyi ember gyűlt össze az esőben az esemény kezdetekor, de mire valamivel hat óra előtt Karácsony megjelent a színpadon, szellősen megtelt a tér.

„Kormányváltás, rendszerváltás és jó kormányzás” – ezt a három dolgot tűzte ki célul pénteki beszédében Karácsony Gergely Magyarország újraegyesítése érdekében. Szolgálati közleményként a főpolgármester azt is bejelentette, hogy holnaptól újra lehet közlekedni a Blaha Lujza téren, mert „határidő előtt átadjuk a beruházást”.

Karácsony Gergely májusban jelentette be, hogy elindul az előválasztáson, miután az általa vezetett Párbeszéd küldöttgyűlése felkérte miniszterelnök-jelöltnek és korábban már az MSZP, illetve az LMP is jelezte, hogy támogatná. Az múlthétre dőlt el, hogy öt miniszterelnök-jelölt közül lehet választani a szombattól egy héten át tartó első fordulóban, ahol Dobrev Klára (DK), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Pétert (Jobbik) és Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) lesz az ellenfele. Ha részletesebben érdekli az ellenzéki előválasztás háttere, akkor az erről Komplex cikkünkért kattintson ide >>>

A főpolgármester Madách téri kampányeseményről hamarosan részletes riporttal jelentkezünk, de korábban mint minden jelölttel, Karácsony Gergellyel is eltöltöttünk egy napot, az erről készült videónkat itt lehet megnézni.