Kormányváltást, rendszerváltást és jó kormányzást ígér Karácsony

2021. szeptember 17. – 18:19

Kormányváltást, rendszerváltást és jó kormányzást ígér Karácsony
Karácsony Gergely a Madách téri kampányeseményen – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„Gyere el pénteken Budapesten a Madách térre, ahol megünnepeljük az első országos magyar demokratikus ellenzéki előválasztás kezdetét!” – ezzel a mondattal és Hajós András megjelenését ígérve hívta Karácsony Gergely az utcára az embereket. Egy videós bejelentkezésben pedig azt üzente néhány órával a kezdés előtt, hogy

„az előválasztás annak a változásnak a kezdete, amikor visszaadjuk a politikát az embereknek, nektek, hiszen a politika nem a politikusoké, hanem az embereké,”

emellett egy olyan „történelmi folyamat” kezdetéről beszélt, ahol az ellenzéki pártok az emberek bevonásával döntik meg „ezt a gonosz rendszert”.

Bár a közvéleménykutatások szerint nem áll rosszul az MSZP-Párbeszéd-LMP közös miniszterelnökjelöltje, felmerülhet a kérdés, hogy nem előre iszik-e a medve bőrére a szombaton induló ellenzéki előválasztás előestéjén ezzel az eseménnyel. Karácsony értelmezése szerint nem őt, vagy a kampányát, hanem a demokráciát akarja most megünnepelni. Nagyjából fél Madách térnyi ember gyűlt össze az esőben az esemény kezdetekor, de mire valamivel hat óra előtt Karácsony megjelent a színpadon, szellősen megtelt a tér.

„Kormányváltás, rendszerváltás és jó kormányzás” – ezt a három dolgot tűzte ki célul pénteki beszédében Karácsony Gergely Magyarország újraegyesítése érdekében. Szolgálati közleményként a főpolgármester azt is bejelentette, hogy holnaptól újra lehet közlekedni a Blaha Lujza téren, mert „határidő előtt átadjuk a beruházást”.

Karácsony Gergely májusban jelentette be, hogy elindul az előválasztáson, miután az általa vezetett Párbeszéd küldöttgyűlése felkérte miniszterelnök-jelöltnek és korábban már az MSZP, illetve az LMP is jelezte, hogy támogatná. Az múlthétre dőlt el, hogy öt miniszterelnök-jelölt közül lehet választani a szombattól egy héten át tartó első fordulóban, ahol Dobrev Klára (DK), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Pétert (Jobbik) és Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) lesz az ellenfele. Ha részletesebben érdekli az ellenzéki előválasztás háttere, akkor az erről Komplex cikkünkért kattintson ide >>>

A főpolgármester Madách téri kampányeseményről hamarosan részletes riporttal jelentkezünk, de korábban mint minden jelölttel, Karácsony Gergellyel is eltöltöttünk egy napot, az erről készült videónkat itt lehet megnézni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!