Ellenzéki pártok: Tarlós ne vádaskodjon, inkább kérjen bocsánatot

2021. augusztus 21. – 18:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tarlós István szerint előfordulhat, hogy Budapesten tudatosan késleltetik a nagyberuházások elvégzését, erről a Mediaworks Hírcentrumnak adott interjújában beszélt a korábbi budapesti főpolgármester. Egész pontosan a következőket mondta:

„Természetesen nem állítom, hogy a mi időnkben minden úgy ment, mint a karikacsapás. Ez a tempó azonban, ami most tapasztalható, már felvetheti annak gyanúját, hogy esetleg nem véletlen folyamatról van szó. Kérdés, hogy mi a tényleges motiváció. Egyre kevésbé gondolom, hogy az ok szimpla dilettantizmus lenne”.

Az LMP, a Párbeszéd és az MSZP közös közleményben reagált Tarlós kijelentéseire. „Tarlós a vádaskodás helyett inkább kérjen bocsánatot a budapestiektől!” – írták.

Az ellenzéki pártok szerint a kormány ellopja Budapest bevételének egy részét, büntetőadóval sújtja, a budapesti tömegközlekedés 12 milliárdos kötelező támogatását is visszatartja és még 20 millió forintot sem hajlandó adni a Csepel és Soroksár között közlekedő komp szakmailag indokolt felújítására. „Ezek után Budapest egykori, bukott főpolgármestere hogyan mondhatja azt, hogy a Fidesz Budapest-ellenessége csak kitaláció?”

A közlemény szerint a kormány még a járvány alatt is képes folytatni „kicsinyes bosszúhadjáratát”, többek között ezért fogja elbukni a Fidesz a 2022-es választásokat. A közlemény így zárul: „Karácsony Gergely és a fővárosi vezetés rendbe teszi mindazt, amire Tarlósék nem voltak hajlandók 9 év alatt azért, hogy Budapest egy élhetőbb és zöldebb város legyen.”

A szombati rendkívüli kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter egy újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy Tarlós főpolgármestersége alatt jobb volt a helyzet Budapesten a közbiztonságot és a köztisztaságot tekintve. Ebben a cikkünkben írtunk arról, hogy a Fidesz-közeli sajtó szerint lassan a pokol is jobb hely, mint Budapest. Arról is beszámoltunk, hogyan áll jelenleg a Blaha Lujza tér és a Lánchíd felújítása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!