Tarlós szerint előfordulhat, hogy Budapesten tudatosan késleltetik a nagyberuházások elvégzését

2021. augusztus 21. – 11:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere azt állított a Mediaworks Hírcentrumnak adott interjújában, hogy a most ellenzéki vezetésű főváros tudatos koncepciója az, amikor azt bizonygatja, hogy a kormány Budapest-ellenes.

Tarlós azt állítja, hogy a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítását is előkészítették az ő vezetése alatt, de most időhúzások tanúi lehetünk, két év alatt nem sok minden történt. Azt mondta, leálltak az Aranyhegyi-patak árvízvédelmi munkái, és elhanyagolható a faültetések száma is. A volt főpolgármester, a nagykörúti kerékpársávra is utalt, amikor arról beszélt, hogy fontos közúti átbocsátó képességek féktelen szűkítése valósult meg. Szerinte ez a lépés, környezetvédelmi szempontból is megkérdőjelezhető.

„Természetesen nem állítom, hogy a mi időnkben minden úgy ment, mint a karikacsapás. Ez a tempó azonban, ami most tapasztalható, már felvetheti annak gyanúját, hogy esetleg nem véletlen folyamatról van szó. Kérdés, hogy mi a tényleges motiváció. Egyre kevésbé gondolom, hogy az ok szimpla dilettantizmus lenne” – mondta Tarlós, aki szerint nem életszerűtlen arra gondolni, hogy a baloldal tudatos koncepciójának része az, hogy a kormány Budapest-ellenességét bizonygatja. Szerinte ez nem igaz, de legalábbis eltúlzott narratíva.

A volt főpolgármester úgy gondolja, hogy Budapest mostani kormánytámogatása nem tér el jelentősen a korábbiaktól. A BKV járműállományának cseréjét, a rakpart felújítását most is támogatja a kormány, Tarlós szerint a helyi iparűzési idő eltörlése és az ingyenes parkolás nem érintette különösen a fővárosi önkormányzatot. Azt állította, a Lánchíd felújítására szánt hatmilliárd forintos támogatást, nemcsak a mostani vezetés, hanem ők is csak egy későbbi szakaszban kapták volna meg. Tarlós azt mondta, neki is küzdenie kellett a forrásokért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!