Jakab Pétert és Dobrev Klárát az elsők között vették nyilvántartásba az ellenzéki előválasztáson

2021. július 29. – 06:55

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőtől szerdáig két miniszterelnök-jelölti és 69 egyéni képviselőjelölti regisztrációs kérelem érkezett az Országos Előválasztási Bizottságoz, emellett két jelölőszervezet is bejelentkezett már – írta a bizottság a Népszavának.

A testület szerda délutánra először hívta össze azt az ülést, amin az első körben beérkezett kérelmekről döntöttek. Ha minden irat rendben van, akkor a jelöltet nyilvántartásba veszik, ha nincs, akkor hiánypótlásra kérik a regisztrálót. Eddig elutasító határozatot nem hoztak, de több kérelem hiánypótlásra szorul, írták a lapnak.

Szerdán két miniszterelnök-jeltöltet, a jobbikos Jakab Pétert és a DK-s Dobrev Klárát vették nyilvántartásba, valamint eddig 50 egyéni jelölt regisztrációját fogadták el.

Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson. Az előválasztás első fordulóját szeptember 18–26. között, a második fordulót október 4–10. között rendezik, online és személyesen is lehet majd regisztrálni és szavazni. A menetrendről és a feltételekről itt olvashat bővebben, ez pedig az előválasztás hivatalos Facebook-oldala. Az előválasztást megelőző visszaléptetésekről, amelyek következtében nagyon éles versenyre már kevés helyen lehet számítani, itt írtunk.

Az összefogást alkotó pártok miniszterelnök-jelöltjeivel és független miniszterelnök-jelöltekkel is készítettünk interjút az elmúlt hónapokban, ezeket itt olvashatja el: Márki-Zay Péter, Pálinkás József, Dobrev Klára, Jakab Péter, Karácsony Gergely, Fekete-Győr András.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!