Hétfőtől lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltként az előválasztáson, Jakab Péter ezt már meg is tette

2021. július 26. – 08:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.

Hétfőtől jelezhetik az egyéni képviselőjelöltek és miniszterelnök-jelöltek, hogy elindulnak az előválasztáson, amelyen a kormánypárti jelöltekkel szemben legesélyesebb közös indulókat választja ki a hatpárti ellenzéki összefogás. Jakab azt írta:

„Mivel egy napot se vesztegethetünk el, már a mai napon hivatalosan is jeleztem: elindulok az előválasztáson, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjeként kihívhassam és legyőzhessem Orbán Viktort!”

Az előválasztás első fordulóját szeptember 18–26. között, a második fordulót október 4–10. között rendezik, online és személyesen is lehet majd regisztrálni és szavazni. A menetrendről és a feltételekről itt olvashat bővebben, ez pedig az előválasztás hivatalos Facebook-oldala. Az előválasztást megelőző visszaléptetésekről, amelyek következtében nagyon éles versenyre már kevés helyen lehet számítani, itt írtunk.

Az összefogást alkotó pártok miniszterelnök-jelöltjeivel és független miniszterelnök-jelöltekkel is készítettünk interjút az elmúlt hónapokban, ezeket itt olvashatja el: Márki-Zay Péter, Pálinkás József, Dobrev Klára, Jakab Péter, Karácsony Gergely, Fekete-Győr András.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!