Orbán: Az EP azt akarja, hogy LMBTQ-aktivistákat és -szervezeteket engedjünk be az óvodákba és az iskolákba

2021. július 8. – 11:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Hasznos vita volt. Az álláspontok teljesen letisztultak, minden világos és érthető. Az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat és -szervezeteket engedjük be az óvodákba és az iskolákba. Magyarország ezt nem akarja.” Így értékelte belgrádi útja előtt Orbán Viktor az Európai Parlament szerdai vitáját, amelyen nem vett részt.

A pedofília ellen megfogalmazott, végül a meleg közösségek ellen alkalmazható részekkel teletűzdelt magyarországi törvényről vitáztak Strasbourgban, a törvényről itt olvashatja el a részletes cikkünket.

A vita Orbán megfogalmazása szerint

arról szól, hogy ki dönt arról, hogyan neveljük a gyerekeket.

Az európai alapszerződések szerint ez nemzeti hatáskörbe tartozik. „Itt a brüsszeli bürokratáknak nincs semmi keresnivalója, és akármit is csinálnak, nem fogjuk beengedni az LMBTQ-aktivistákat a gyerekeink közé az óvodákba és az iskolákba” – tette hozzá a magyar miniszterelnök.

A parlament június közepén fogadta el a melegellenessé eltérített pedofilellenes törvénytervezetet. A törvény megtiltja például a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás „népszerűsítését” és „bemutatását”, a szexuális felvilágosításból kizárja a civilek egy részét.

A törvény melegellenes módosításai ellen többezres tüntetés volt a Kossuth téren, és nagy nemzetközi visszhangot is kiváltott. Civil szervezetek szerint az egész nem más, mint orosz minta alapján indított frontális támadás a szólásszabadság és a gyermekjogok ellen.

Az Európai Parlament szerdai vitájáról itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!