Rágalmazás miatt körözik Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt

2021. június 30. – 23:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Körözést adtak ki Szeged országos hírű önkormányzati képviselője, Szabó Bálint ellen: a rendőrség honlapján közzétett információk szerint szerdán rágalmazás miatt adtak ki elfogatóparancsot a politikussal szemben.

Megkerestük a rendőrséget is, akik megerősítették a körözés hírét, arról viszont nem adtak információt, hogy milyen rágalmazási ügy miatt adtak ki elfogatóparancsot Szabó ellen. Kérdéseinket elküldtük az ügyben illetékes Szegedi Rendőrkapitányságnak és a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak is, akik cikkünk megjelenéséig nem reagáltak megkeresésünkre.

A rendőrség honlapján közzétett elfogatóparancs Szabó Bálint ellen – Forrás: Police.hu
A rendőrség honlapján közzétett elfogatóparancs Szabó Bálint ellen – Forrás: Police.hu

A Szeged.hu arról ír, hogy Szabót Czeglédy Csaba jelenthette fel rágalmazásért: a DK-s politikus állítása szerint a szegedi képviselő a Pesti Srácoknak nyilatkozva rágalmazta meg őt és Botka Lászlót még 2017 őszén. „A vádlottak padján ülnek ezen cikk és egy másik írás miatt Huth Gergely, Füssy Angéla, Szarvas Szllveszter és Szabó. Igaz, utóbbi csak ülne, mert évek óta akadályozza az ellene folyó eljárást” – írja Czeglédy a szerdai Facebook-posztjában.

A DK szombathelyi képviselőjelöltje szerint a bíróság „végleg megunta a Szabó trükközéseit, aki csak ahhoz bátor, hogy megkeserítse mások életét, de amikor felelősségre vonnák, elmenekül”.

Szabó Bálint már elég régóta számít helyi botrányhősnek Szegeden: 2017-ben bilincsben vitték el a városházáról akkor még a Szeviép-ügy károsultjainak védőügyvédjeként, mert megzavarta a rendet, és egy petíciót akart átadni a karzatról. 2019-ben pedig Szabó jogerősen pert vesztett Botka László ellen, miután a kormánypárti Echo TV-ben egy interjúban azt állította, hogy a „Szeviép-ügy szálai az önkormányzatig nyúlnak”. A képviselő állításait átvevő Fidesz-közeli Szegedma.hu-t a bíróság szintén elmarasztalta a perben.

Idén február közepén pedig eltűnt egy napra, majd a kormánypárti Karc FM-nek számolt be arról, hogy „a makói tanyavilágban egy égő szalmabálára” kötözték ki a cipőfűzőjénél fogva. Később arról számolt be az ügyben, hogy a Békés megyei rendőrnyomozók rátaláltak arra a fémkonténerre, ahol állítása szerint február 15-én másfél órán keresztül fogva tartották. Április végén viszont a Békés megyei rendőrség megszüntette a nyomozást, ugyanis nem tudták megállapítani sem a személyi szabadság megsértésének, sem más bűncselekménynek a gyanúját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!