Orbán: Magyarországon senki sem szól bele abba, hogy a felnőttek miként élnek

2021. június 17. – 16:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor közleményben kelt a homoszexualitás bemutatását korlátozó pedofilellenes törvény védelmére. A miniszterelnök szerint a felháborodás azt jelzi, hogy „a liberális gőzhengerek ismét elindultak Magyarország ellen”, a baloldal a szabadság ellensége, a törvény után a korlátozásokat pedig sebészi pontossággal kell meghatározni.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a pedofilellenes törvény miatti kritikák csak azt mutatják, hogy a baloldal a szabadság ellensége, mert szólásszabadság helyett politikai korrektséget és véleményhegemóniát akarnak a maguk számára, pedig a magyar törvény „semmilyen magasztos eszmébe vagy európai jogszabályba nem ütközik”.

Orbán közleményét a Miniszterelnöki Sajtóiroda Szamizdat 10. címen jelentette meg. Korábban is voltak már hasonló című, a miniszterelnök személyes véleményét tartalmazó rövidebb szövegek. Az ellenzéki, tiltott irodalmat idéző cím azt a képet erősíti, hogy Orbán tudatosan az európai politikai főárammal szemben pozícionálja magát, mintha a főhatalom képviselője valójában ellenzékben lenne.

A névleg pedofilellenes, de a menet közbeni módosításokkal melegellenessé tett, a heteroszexuálistól való eltéréseket a nyilvánosság nagy részéből kizáró törvényt a parlamenti többség kedden fogadta el. A homoszexualitást a pedofíliával összemosó, orosz mintát követő szigorítások ellen nem csak itthon tiltakoztak tüntetéseken és más formákban, a külföldi visszhangok is többnyire élesen elítélőek voltak. A német külügy szerint a magyar törvény súlyosan diszkriminálja a melegeket és más szexuális kisebbségekhez tartozókat, de Von der Leyen, az Európai Bizottság néppárti elnöke is aggodalmát fejezte ki.

Orbán Viktor a nemzetközi kritikákra most azzal a címmel reagált, hogy „a liberális gőzhengerek ismét elindultak Magyarország ellen”, pedig szerinte a törvény csak a pedofilokat bünteti radikálisan, miközben a gyermekeket radikálisan védelmezi. Írásában a liberalizmust a kommunizmussal mossa össze: „Hiába, a mozgalom örök, már nem a »világ proletárjai egyesüljetek«, hanem a »világ liberálisai egyesüljetek« az új jelszó. Ez persze erősíti azt a közép-európai meggyőződést, hogy ma a liberális voltaképpen a diplomás kommunista. A mostani baloldali kampány Magyarország ellen újabb bizonyíték arra, hogy ma a baloldal a szabadság ellensége, mert szólásszabadság helyett általuk definiált politikai korrektséget, véleménypluralizmus helyett pedig véleményhegemóniát akarnak a maguk számára” – fogalmaz a miniszterelnöki közlemény. A folytatás változtatás nélkül:

„Pedig az új magyar törvény semmilyen magasztos eszmébe vagy európai jogszabályba nem ütközik. Az új magyar törvény csak világosan rögzíti, hogy a gyermekek szexuális neveléséről kizárólag a szülő dönthet. Az iskolai nevelés nem állhat ellentétben a szülő akaratával, az legfeljebb csak kiegészítő lehet, formáját és tartalmát pontosan meg kell határozni, és a szülők egyetértéséhez kell kötni.

A szülők joggal várják el azt is, hogy olyan felületeken, amelyeket gyermekeink korlátozás nélkül használnak, se pornográfia, se öncélú szexualitás, se homoszexualitás, se nemváltoztató programok ne legyenek elérhetőek. Ezeket a korlátozásokat is sebészi pontossággal meg kell határozni.

Magyarországon senki sem szól bele abba, hogy a felnőttek miként élnek. Felfogásunk szerint a felnőtt szabad embernek nem valamiféle világi hatóság előtt kell számot adnia az életéről, hanem a Jóisten ítélőszéke előtt, ha annak eljön az ideje.

Ezért a magyar törvény nem vonatkozik a 18 év feletti felnőttek életére, szexuális szokásaira, sem az ő saját, felnőtt nyilvánosságukra. Sőt, a magyar társadalom európai kontextusban az egyéni szabadság és a tolerancia mellett leginkább elkötelezett európai népek közé tartozik. Ennek okai a kulturális hagyományainkban, a keresztény szabadságban, a nemzeti szabadságért vívott harcokban és a kommunizmus és a kommunista önkény mély megvetésében gyökereznek.

A magyar szabadság nemcsak a politikai szabadságot, választást, szólás-, gyülekezési és egyesülési szabadságot jelent, hanem jogot, hogy saját belátásunk szerint védjük a családjainkat, és neveljük a gyermekeinket. Törvényünk méltó folytatása az európai szabadsághagyományoknak. Éppen most indult a vita Európa, vagyis gyermekeink jövőjéről. Itt vagyunk, állunk a viták elébe.”

A 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását megtiltó, a civilek egy részét a szexuális felvilágosításból kizáró törvényről, arról, hogy a módosító javaslatok hogy érintik a szexuális kisebbségeket, itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!