Jakab tömegével kapja a gyűlölködő üzeneteket, pedig ő a felvilágosítást szükségesnek tartja

2021. június 17. – 10:42

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy azt előre bejelentette a Jobbik, kedden a kormánypárti többséggel együtt megszavazták az először pedofilokkal szembeni védelmet ígérő, majd később melegellenessé tett törvénytervezetet, amit azóta rengeteg nemzetközi kritika is ért, egyebek mellett Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke részéről is.

A Jobbik népszerű miniszterelnök-jelöltje, Jakab Péter csütörtökön a Facebook-oldalán reagált a szavazás miatt őt, illetve a pártot érő negatív hangokra.

„Hogy a Fidesz kirekeszti az ellenzéket a nemzetből, tudjuk. Ők ilyenek. Kövér elvtárs megmondta, neki az ellenzék nem a nemzet része. Ezért akarunk nemcsak kormányt, de rendszert is váltani. A baj akkor lesz nagyon nagy, ha mi, ellenzékiek is ki akarjuk egymást rekeszteni, csak azért, mert nem mindenről gondolkodunk ugyanúgy” – írta bejegyzésében Jakab azzal, hogy sok gyűlölködő üzenetet kap, mert nem ért egyet ebben a kérdésben a többi ellenzéki párttal.

„Nem ítélek el senkit és nem is rekesztek ki senkit se származása, se szexuális beállítottsága okán. Az iskolákban igenis szükség van arra, hogy a gyermekek felvilágosítást kapjanak hozzáértő szakemberektől a szexuális másságról. Tudjanak róla, fogadják el. De nem értek egyet ennek a népszerűsítésével. Nagyon nem.”

Jakab szerint az, hogy neki más a véleménye, mint a többi ellenzéki pártnak, nem kellene, hogy gondot okozzon az ellenzéki összefogásban, mert magyarázata szerint ezzel épp olyanná válnak, mint a Fidesz, ahol csak egy vélemény van. „Ők ilyenek. Egyhangúak. A rezsimek már csak ilyenek. Az ellenzék nem akar ilyen lenni. Mi egységesek vagyunk, de nem egyhangúak. Egységesek vagyunk, mégis sokszínűek.”

Szerinte a különbözőségtől nem kell megijedni, különösen, ha Magyarországon többféle véleménynek is teret szeretne adni az ellenzék.

A kedden megszavazott törvény bírálói szerint a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítésének tiltása és a pedofíliával összemosása súlyosan megbélyegzi az LMBTQ-embereket, továbbá lelki sérüléseket okozhat a kamaszok körében, ha a másság létezéséről és elfogadásáról nem lehet nyíltan beszélni az iskolai felvilágosításon. Itt írtunk bővebben arról, hogy a módosító javaslatok az LMBTQ-embereket hogyan érintik.

Hétfőn este több ezren, sokan szivárványos zászlókkal tüntettek a Parlament előtt a pedofiltörvény melegellenes módosításai ellen, civil szervezetek szerint az egész nem más, mint orosz minta alapján indított frontális támadás a szólásszabadság és a gyermekjogok ellen. És bár az ellenzék elutasítja a melegellenes módosítókat, mégsem egységesen lépett fel: a Jobbik előre jelezte, hogy kedden igennel szavaz, és majd a 2022-es győzelem esetén kiveszik a „témaidegen részeket”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!