Szijjártó szerint nincs összemosva a homoszexualitás és a pedofília

2021. június 16. – 19:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Igen? Remek. Kedden lesz rá lehetőségük”

– így reagált a 24.hu-nak Szijjártó Péter arra a hírre, hogy a Franciaország és Németország az EU egyik legfontosabb testülete, az Általános Ügyek Tanácsa elé vinné a homoszexualitást a pedofíliával összemosó, kedden elfogadott magyar törvényt.

Szijjártó a pozsonyi Globsec21 konferencián tartott közös sajtótájékoztatót három visegrádi külügyminiszterrel. A magyar tárcavezető azt mondta: „Nincs összemosva a kettő, mi azt mondjuk, hogy a szülők kizárólagos joga és felelőssége a gyerekek szexuális orientációjával kapcsolatos nevelés. Nyugodtan oda lehet citálni ezt a törvényt bárhova, mi szívesen bemutatjuk bárhol. Tiszteletben kell tartani, hogy ez nemzeti kompetencia.”

Kormánypárti, jobbikos és független képviselők kedden 157 igen és 1 nem szavazattal fogadták el a módosítókkal melegellenessé eltérített pedofilellenes törvénytervezetet, leszavazva az ahhoz benyújtott összes ellenzéki módosítót. A törvény megtiltaná például a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás „népszerűsítését” és bemutatását, a szexuális felvilágosításból kizárná a civilek egy részét. Itt írtunk bővebben arról, hogy a módosító javaslatok az LMBTQ-embereket hogyan érintik.

A törvény melegellenes módosításai ellen hétfőn többezres tüntetés volt a Kossuth téren, civil szervezetek szerint az egész nem más, mint orosz minta alapján indított frontális támadás a szólásszabadság és a gyermekjogok ellen.