Karácsony már a múlt részének tekinti konfliktusát Tóth Csabával

2021. június 13. – 23:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Sajnálom, hogy így alakult, de minden rosszban van valami jó. Például az, hogy ebben a küzdelemben Tóth Csaba képviselő úr azokat a vádakat (…), amik vele szemben elhangzanak, azokat érdemben fogja tudni cáfolni, és akkor mindenki megnyugodhat ebben a vitában. Én bízom a zuglói polgárok bölcsességében” – mondta Karácsony Gergely az RTL Klubnak vasárnap az elmérgesedett zuglói előválasztásról (Tóth Csaba és Hadházy Ákos), amelyről korábban mi itt írtunk bővebben.

A főpolgármester és a szocialista parlamenti képviselő között nem volt felhőtlen a viszony Karácsony zuglói polgármesteri regnálása alatt. Egy interjúban Karácsony arra utalt, hogy a zuglói MSZP és a Fidesz háttéralkut köthetett a parkolási szerződés előtt, a 2019-es kampányban pedig kiszivárgott egy felvétel, amin arról beszélt, hogy Tóth Csaba fenyegeti a családját, és elássák, ha ő visszamegy Zuglóba. Karácsony később tagadta, hogy a képviselő valaha megfenyegette volna a családját, állítása szerint a felvételen egy zuglói gazdasági szereplőre utalt, nem Tóthra.

Az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjeként Karácsony részt vesz Tóth kampányában, a héten Kunhalmi Ágnessel közösen jelentették be a szocialista politikus indulását. Karácsony az RTL-nek arról beszélt, konfliktusát az MSZP-s politikussal már a múlt részének tekinti.

Élesen támadja ugyanakkor a Momentum, Fekete-Győr Andrásnak súlyos korrupciós aggályai vannak vele szemben. Egy interjúban úgy fogalmazott, szerinte a zuglóiak megérdemlik azt, hogy a kerülethez érkező száz forintból ne lopjon el senki negyven forintot. Ezért is döntött úgy a Momentum, hogy Hadházy Ákost indítják el ebben a körzetben, akit a korrupció elleni harc védőszentjének mutatott be a Momentum elnöke.

A szocialista jelöltet az MSZP–Párbeszéd mellett a DK és a Jobbik is támogatja. Tóth Csaba a Partizánnak azt mondta a vádakra, hogy a korábbi ügyekben a nyomozó szervek mindenben őt igazolták, Karácsony pedig a bírósági vallomásában tagadta, hogy róla beszélne az említett hangfelvételen. Tóth szerint a Momentum féltékeny a zuglói sikereire, Hadházy úgy pedig váltogatja a pártokat, mint más az alsónadrágját. Ezzel arra utalt, hogy Hadházy volt már fideszes politikus Szekszárdon, majd az LMP társelnöke is, most pedig a Momentum jelöltjeként indul Budapest 8. választókerületében az előválasztáson.

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje csütörtökön a Facebookon azt írta, érthetetlen számára, hogy az MSZP mellett Karácsony Gergely és többi párt is Tóth Csabát, nem pedig Hadházy Ákost támogatja a zuglói előválasztáson. Fekete-Győr szerint „az elvtelen kompromisszum megengedhetetlen – azért is, mert csak úgy van esélyünk 2022-ben a győzelemre, ha tényleg süt rólunk, hogy korszakváltást és egy új Magyarországot akarunk. Ha süt rólunk, hogy hajlandóak vagyunk szembenézni a saját oldalunk hibáival. Az ellenzéknek már van eszköze arra, hogy tisztább, hitelesebb, erősebb csapattal vágjon neki a 2022-es parlamenti választásnak: az előválasztás.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!