A Jobbik is az MSZP-s Tóth Csabát támogatja Zuglóban Hadházy Ákossal szemben

2021. június 10. – 19:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Zuglóban az ellenzéki előválasztáson a DK után a Jobbik is a szocialista Tóth Csabát támogatja a független Hadházy Ákossal szemben. A Jobbik közleménye szerint olyan jelölteket támogatnak, akik a legalkalmasabbak, és a legnagyobb eséllyel győzhetik le 2022-ben a Fidesz jelöltjét. Ez alól Zugló sem kivétel, ahol Tóth Csabának, a Magyar Szocialista Párt jelöltjének ez már kétszer sikerült, méghozzá komoly előnnyel – írja közleményében a Jobbik. A párt egyetért azzal, hogy Zuglóban a Fidesz ma már nem létező politikai tényező, de szerintük ahhoz, hogy ez így is maradjon, azt kell támogatniuk, aki már bizonyított.

Tóth Csaba vállalkozóként tett szert befolyásra a közéletben, Sopronban kezdte karrierjét, majd a Vas megyei MSZP-alapszervezet ügyében merültek fel problémák vele szemben. A gyanú szerint mesterségesen duzzasztották fel a taglétszámot, fizettek a belépésekért. Az ügyben etikai eljárás, majd nyomozás indult, de az ügyészség bizonyítékok hiányában lezárta az eljárást.

Tóth Csaba – Fotó: Partizán/YouTube
Tóth Csaba – Fotó: Partizán/YouTube

A szocialisták által is támogatott Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt egy 2019-ben kiszivárgott felvételen arról beszélt, hogy az MSZP-s Tóth Csaba fenyegeti a családját, és szétlophatják Zuglót. Karácsony később tagadta, hogy Tóth Csaba valaha megfenyegette volna a családját, állítása szerint a felvételen egy zuglói gazdasági szereplőre utalt, nem Tóthra.

Élesen bírálta Tóth Csabát Fekete-Győr András, a Momentum elnöke is, aki azt mondta: súlyos korrupciós aggályai vannak vele szemben, ezért is döntött úgy a Momentum, hogy Hadházy Ákost indítják vele szemben az előválasztáson. Hadházyt a Momentum mellett Várnai László képviselő és a CivilZugló Egyesület is támogatja.

Tóth Csaba a vádakra a Partizánnak azt mondta: a korábbi ügyekben a nyomozó szervek mindenben őt igazolták, a Momentum féltékeny a zuglói sikereire, Hadházy pedig váltogatja a pártokat – volt már fideszes politikus Szekszárdon, és az LMP társelnöke is.

A zuglói jelöltek indulását részletesebben ebben a cikkünkben elemeztük.

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje csütörtökön a Facebookon azt írta: érthetetlen számára, hogy az MSZP mellett Karácsony Gergely és a Demokratikus Koalíció is Tóth Csabát, nem pedig Hadházy Ákost támogatja a zuglói előválasztáson. Fekete-Győr szerint „az elvtelen kompromisszum megengedhetetlen – azért is, mert csak úgy van esélyünk 2022-ben a győzelemre, ha tényleg süt rólunk, hogy korszakváltást és egy új Magyarországot akarunk. Ha süt rólunk, hogy hajlandóak vagyunk szembenézni a saját oldalunk hibáival. Az ellenzéknek már van eszköze arra, hogy tisztább, hitelesebb, erősebb csapattal vágjon neki a 2022-es parlamenti választásnak: az előválasztás.”

Hadházy Ákos később a Facebookján reagált a bejelentésre, azt írta, hogy szerinte a Jobbiknak Zuglóban most nem sikerült jól választani. Azt is írta, hogy a Jobbik posztjáról „valahogyan lemaradt az Elnök Úr arcképe a szocialista zuglói jelölt mellől. Pedig a Pártelnök Úr eddig mindig saját arcképével hirdette, ha a Jobbik beállt egy jelölt mögé. Most viszont vagy elfelejtette őt odatenni a stáb, vagy ennyire szégyelli, amit tett.”

A Jobbik Csepelen és Soroksáron a momentumos Szabó Szabolcsot támogatja. Szabó 2014-ben és 2018-ben is nyerni tudott, most is a 17. választókerület országgyűlési képviselője. A Jobbik szerint Szabó Szabolcs már bizonyított, nincs arra ok, hogy ezen változtassanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!