Tóth Csaba: Nagyon meglepődnék, ha a zuglói választók Hadházy mellett döntenének

2021. május 10. – 19:07

frissítve

Tóth Csaba: Nagyon meglepődnék, ha a zuglói választók Hadházy mellett döntenének
Gulyás Márton beszélgetett Tóth Csabával Fotó: Partizán Youtube-csatorna

Másolás

Vágólapra másolva

Az MSZP helyi képviselője, sőt 2022-es jelöltje szerint ő maga Hadházy Ákossal, ahogy a Momentum elnökével még soha nem beszélt, minden egyéb hír vele kapcsolatban alaptalan vádaskodás. Kihívója szemére vetette ugyanakkor, hogy a párt-, avagy a közösségi érdekekkel szemben leplezte le Hadházy a trafikmutyit.

„Nekem ennyi visszaigazolás elég” – mondta Tóth Csaba a Partizán politikusi talkshow-jában. Az MSZP országgyűlési képviselője az első, a személyét és szerepléseit (azok hiányát) firtató kérdésekre azt mondta, hogy inkább a háttérben szeret dolgozni, nem pedig szerepelni. Azt Tóth hangsúlyozta, hogy egyéni választókerületben választották meg, és a munkája visszaigazolásaként értékeli, hogy újraválasztották helyben, szerinte ez mutatja azt, hogy a munkáját ismerik, értékelik a választók.

Tóth Csaba – ahogyan azt a műsorvezető, Gulyás Márton a Partizán adásában is felidézte – vállalkozóként tett szert befolyásra a közéletben, és Sopronban, ahol kezdte karrierjét, a helyi politikai közösség tette vonzóvá számára a politikát. Tóth magát baloldali embernek tartja, elkötelezettnek az MSZP mai programja mellett, ami szerinte a bérkülönbségek csökkentése, valamint a férfiak és nők közötti jogkülönbségek felszámolása.

Tóth Csaba politikai szerepvállalásával kapcsolatban már a Vas megyei MSZP-alapszervezet ügyében ezernyi kérdés merült fel, a politikus szerint azonban, ha a pletykák szerinti cselekményeket „elkövettem volna, akkor az lenne leírva. De nem történt semmi” – mondta, egyéni érdekkülönbségekre hivatkozva az őt, és személyét érintő, az MSZP helyi szervezetének tagbeléptetésére utaló sajtó- és egyéb hírek ügyében.

Tóth Csaba szerint „beszélhetünk napestig Vas megyéről is”, az ottani szereplésével és tevékenységével kapcsolatban sincs titok, és szerinte a nyomozási hatóságok ott is mindenben őt igazolták.

„Komolytalan. Hát, azért egy magára adó politikus vagy miniszterelnök-jelölt azért úgy véleményt megfogalmaz valakiről, akivel az életben nem találkozott... Mi soha nem találkoztunk. Az, hogy hallomásból szerzett információk, piaci pletykák alapján megfogalmaz ilyen súlyú állításokat, az az ő komolyságát kérdőjelezi meg”

– mondta Tóth a Fekete-Győr András momentumos miniszterelnök-jelölt, pártelnök által, szintén a Partizánban megfogalmazott fenntartások ügyében. Tóth szerint ő maga nem tud elmenni Zuglóból máshova, hiszen ő ott dolgozott az elmúlt 15 évben, ott dolgozik ma, és ott fog a jövőben is.

Értem én a Momentum célját persze, hogy mondjuk Felcsúton, vagy Tornán, vagy Mátészalkán, vagy nem tudom, hogy hol nem indulnak, hanem kinézik a második legerősebb baloldali körzetet, mert Zuglóban aki megnyeri az előválasztást, az nagy valószínűséggel megnyeri a választást is. Tehát biztosra mennek

– fogalmazott az országgyűlési képviselő. Tóth szerint ő maga még soha az életében nem beszélt Hadházy Ákos jelenlegi független országgyűlési képviselővel, aki a kihívója is, aki még „soha nem köszönt nekem, soha nem beszélgettünk semmiről, tehát én nem is értem, hogy hogyan alakít ki véleményt rólam”.

Tóth szerint Hadházy mindössze azért támadja őt, mert el kellett jönnie Szekszárdról, ahol 2018-ban „ugyanannyival kapott ki, amennyivel én itt nyertem”. A Ludas polgármestere által megosztott, Tóth Csaba által tovább osztott videót a képviselő állítása szerint a Partizán felvételekor nézte először végig, de azt állítja, hogy Hadházy zuglói korrupcióval kapcsolatos kritikái teljes mértékig megalapozatlanok.

Sőt, a képviselő szerint Hadházy egyetlen megalapozott kritikát sem tudott felhozni vele szemben, és szerinte a zuglói indulása mindössze a körzet nyerhetőségének szól, miközben a független képviselő munkájára igenis szükség lenne máshol. A parlamenti képviselő ennél sokkal hevesebben válaszolt mindarra, amiket Várnai László zuglói képviselő fogalmazott meg vele szemben – ha nem is konkrétan – vádként:

emberi méltóságomat súlyosan sértő, hazug vádakat fogalmazott meg, ezért vagyunk a bíróságon

– mondta Tóth az egykori zuglói MSZP-s képviselő, Sápi Attila eltűnésével, vagy más, a személyével kapcsolatban felmerült bűnügyekkel kapcsolatban. (Sápi Attila zuglói szocialista önkormányzati képviselő minden valószínűség szerint halott, hiszen semmilyen digitális nyomot nem hagyott maga után 2016. január 5-i eltűnése óta. Egy biztos, a politikust megfenyegethették, és meg is verték, mielőtt nyoma veszett – a szerk.)

Tóth Csaba szerint még a feltételezés is sértő, hogy bármi köze lenne politikustársa eltűnéséhez, és maga is nagyon szeretné tudni, ha él, hol van Sápi.

Tóth szerint annak, hogy az előválasztás győztesének valódi támogatása meglegyen Zuglóban, „erős feltétele”, hogy ne a mostani, szerinte „erős, és vádaskodó kampány” vezessen a választásokig. A Hadházy sikereit, illetve korrupcióellenes küzdelmét és eredményeit firtató kérdést Tóth azzal hárította, hogy a ma független képviselő korábban 8 évig fideszes önkormányzati politikus volt, sőt, szerinte kifejezetten elárulta a pártcsaládját. Tóth szerint ugyanis Hadházy nem leleplezte, és nyilvánosságra hozta a trafikmutyit, hanem elárulta azt a kört, amelyiknek „ő mindent köszönhetett”.

„A párttársaimat ilyen helyzetbe én soha nem hoznám. Soha nem venném fel a beszélgetéseinket”

– mondta Tóth, és újabb kérdésre válaszolva azt vetette Hadházy szemére, hogy a közösség tagjaként nem volt lojális, holott a lojalitást szerinte – konkrét bizonyítékok híján – éppen erősíteni, nem pedig gyengíteni kellett volna.

Friss: Hadházy Ákos – ugyan nem írja ki konkrétan, de – elég egyértelműen az interjúra reagálva azt írta a Facebookra:

„Ha valaki hallgat, amikor a pártjában súlyos korrupcióról szerez tudomást, az nem lojalitás, hanem cinkosság. És bolsevik tempó...”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!